Voják utekl z hlídky a s ukradenou zbraní zabíjel. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Voják utekl z hlídky a s ukradenou zbraní zabíjel.

Voják utekl z hlídky a s ukradenou zbraní zabíjel.
Voják utekl z hlídky a s ukradenou zbraní zabíjel. (Ilustrační foto ara)

Šílený voják zabíjel na Silvestra 1977. Nejprve samopalem zastřelil dva muže slavící konec roku v pražské Uhříněvsi, pak se pokusil znásilnit mladou ženu v Horních Měcholupech.

Voják prý měl nevyřízené účty s jedním z důstojníků. V posledním dni roku 1977 ho velitel poslal na hlídku k vojenskému objektu u Uhříněvsi. Mladík ale ze stráže zběhl, přičemž kolegům ukradl zásobníky se střelivem. V Uhříněvsi pak přikázal šokovaným mužům, ať ho autem dopraví do kasáren. Argument, že oba popíjejí alkohol a nemohou řídit, vojáka rozběsnil. Stiskl spoušť a vraždil... Vypálil celkem 27 ran. Nad ránem se pak objevil v sousedních Horních Měcholupech.


V jednom z domů tam našel osm lidí. Ty spoutal, když jim opakovaně vyhrožoval, že kohokoli bez milosti zastřelí. Navíc se pokoušel o znásilnění zadržovaných žen. Bezpečnost, kterou přivolal mladík, jenž přepadení viděl, dům obklíčila. Aby zločinec nesplnil své hrozby, policisté čekali, až vyjde ven. To se stalo v osm ráno. Voják se pokusil zaparkovaným vozem ujet, nereagoval na opakovanou výzvu, ani na varovný výstřel. Následný zásah ozbrojených příslušníků dvojnásobný vrah nepřežil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.