Zneužil a uškrtil čtyřletou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zneužil a uškrtil čtyřletou!

Dívenka zemřela na vltavském břehu.
Dívenka zemřela na vltavském břehu. (Ilustrační foto Scom)

Zmizení čtyřleté Slávky Š. vyděsilo 23. dubna 1934 občany středočeských Libčic nad Vltavou. Ačkoli ji rodiče i sousedé zoufale hledali, děvčátko nenašli. Mrtvolka vyplavala na vltavskou hladinu až za dva týdny...

Tělíčko vylovil místní převozník Osvald V. a úřední komise pak zjistila, že dítě kdosi nejprve zneužil, poté uškrtil a nakonec vhodil do řeky. Podezření okamžitě padlo na nezaměstnaného zedníka Rudolfa H. Většinu času trávil ve zděné boudě na vltavském břehu, kde také nocoval.


Rudolf H. byl vyslechnut, ale dlouho zapíral. Nakonec se přece jen přiznal a vypověděl, že holčička přiběhla 23. dubna k jeho boudě. Vtáhl ji dovnitř, zavřel dveře a poté dítě znásilnil. Aby ho nešťastná Slávka nemohla udat, uškrtil ji a v noci odvezl její ostatky na loďce doprostřed řeky. Tam pak tělíčko zatížené kamenem vhodil do vody. Zvrhlík jen těsně unikl lynčování rozlícených sousedů, u soudu dostal doživotí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.