Šílená žena podřezala vlastní dcery! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šílená žena podřezala vlastní dcery!

Holčičky zemřely rukou vlastní matky.
Holčičky zemřely rukou vlastní matky. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

K hrůznému masakru došlo v červenci 1927 v Ořechově na Brněnsku. Své dvě malé dcerky tam podřezala pomatená J. V. (25). Vzápětí se pokusila o sebevraždu. Neúspěšně…

Obě holčičky, V. V. (†5) a M. V. (†3), bohužel vykrvácely. Duševně nemocná žena se pokusila podříznout i své hrdlo, ale rána nebyla dost hluboká. Dvě bezvládná dětská tělíčka v tratolišti krve a svíjející se ženu objevili lesní dělníci. Po prvotním ošetření byla J. V. převezena do brněnské zemské nemocnice. Tam podstoupila třítýdenní léčení a po jeho skončení následně putovala do vazby brněnského zemského soudu.

Motiv činu se nikdy odhalit nepodařilo, duševně chorá žena jednala pod vlivem svých bludů. Trestána vražednice nakonec nebyla. Zemský soud v Brně ji za mříže neposlal. „Čin svůj spáchala V. podle nálezu a posudku soudních lékařů v náhlém pomatení smyslů, v němž si činu svého vědoma nebyla, v důsledku čehož byla dne 30. srpna 1927 z vazby propuštěna a trestní řízení proti ní zastaveno,“ píše se v dobových materiálech. Zda skončila šílená matka v psychiatrické léčebně, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.