Důstojník zastřelil svou milou i sebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Důstojník zastřelil svou milou i sebe!

Lásce mladého páru nepřáli rodiče, proto se důstojník a jeho dívka rozhodli odejít společně z tohoto světa.
Lásce mladého páru nepřáli rodiče, proto se důstojník a jeho dívka rozhodli odejít společně z tohoto světa. (Foto Elzbieta Sekowska / Shutterstock.com)

V hotelovém pokoji v centru Ústí nad Labem třeskly v listopadu 1910 tři rány. Vyděšená pokojská se zamkla ve své komůrce a odvážila se vyjít až ráno. Majitel hotelu pak našel v pokoji dva mrtvé, muže a ženu.

Oba zahynuli po výstřelech z nového revolveru Browning, vzor 1910, ráže 6,35 mm. Nebožtíkem byl nadporučík dělostřelectva c. a k. rakouské armády Artur I. Mrtvou ženou slečna E. Již po prvním ohledání mrtvých bylo zřejmé, že důstojník nejprve ránou do pravého spánku zastřelil dívku a pak sebe. Nejprve se střelil do hrudi, ale stále žil. Proto se vzápětí také střelil do spánku. Kdo byla jeho milenka, prozradil dopis, který nešťastnice napsala před smrtí. „Jelikož zanechala dopis vdově po lékárníku paní E. v Lysé nad Labem, bylo tam telefonováno. A tu se ukázalo, že jde skutečně o dceru paní E., jež udržovala s důstojníkem milostný poměr,« psalo se v dobovém tisku. Jejich lásce však nebylo přáno, a tak se zoufalí milenci rozhodli pro společný odchod ze světa. Policie kauzu uzavřela jako vraždu a následnou sebevraždu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.