Vlastní dítě pohřbila zaživa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vlastní dítě pohřbila zaživa!

Miminko žena bezcitně zavraždila.
Miminko žena bezcitně zavraždila. (Profimedia.cz (ilustrační foto))

Nemanželské dítě si pořídila J. V. z Hajan na Brněnsku, zatímco její manžel pobýval nuceně jako zajatec z první světové války v Rusku. Potomka však rozhodně nechtěla, a tak se ho zbavila mimořádně krutým způsobem.

Ženě patrně chyběla mužská náruč, a když byl manžel v zajetí, našla si náhradu. Sblížila se s Rusem, který byl naopak zajatcem na našem území a pracoval na velkostatku v Hajanech. Pletky však nezůstaly bez následků a v březnu 1919 porodila J. V. nemanželské dítě. „Dítě ten samý den, když se narodilo, v jámě padesát centimetrů hluboké u Hajan zakopala,“ píše se v dobových dokumentech.

Motiv hrůzného činu byl jasný. Vzhledem k tomu, že první světová válka už skončila, mohl se její muž každou chvíli vrátit domů. A kdyby tam pak našel v kolébce novorozence, těžko by to J. V. vysvětlovala. Zločin krkavčí matce neprošel a byla odhalena. Soud ji poslal do těžkého žaláře na tři roky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.