Domkař přežil střelu do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Domkař přežil střelu do hlavy!

Kulka muže zranila na hlavě, ale jako zázrakem přežil.
Kulka muže zranila na hlavě, ale jako zázrakem přežil. (Ilustrační foto: scom)

Zranění hlavy bývají fatální, ale někdy má zraněný z pekla štěstí a přežije. Anděl strážný držel svou ochrannou ruku i nad domkařem Janem J., jehož v únoru 1889 postřelil soused Josef Š.

Oba muži žili ve Strachoňovicích u Telče, rádi se však neměli. V osudný den šel Jan J. do obecní sušárny lnu. Krátce nato dovnitř vtrhl Josef Š., vytáhl zbraň a vystřelil na něj. Nijak se nemaskoval, nejspíš se domníval, že jeho oběť spolehlivě zemře. Kulka Jana J. skutečně zranila na hlavě, ale jako zázrakem přežil. Napadený muž dobře viděl svému »skoro vrahovi« do tváře a poté, co se nechal ošetřit, udal ho bez rozpaků četníkům. Co bylo motivem pokusu o vraždu? Zášť a zlost...

Muži měli nevyřízené účty z minulosti. »Josef Š. chtěl se na J. J. pomstíti, že tento udal jej z krádeže dříví, následkem čehož byl potrestán,« psalo se v dobovém tisku. Neúspěšný střelec skončil v poutech a četníci ho po výslechu eskortovali k soudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.