Trávila dítě rtutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Trávila dítě rtutí!

Chlapečka chtěla macecha utýrat.
Chlapečka chtěla macecha utýrat. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Otrávit bezbranného nevlastního synka Františka K. (4) se rozhodla tovární dělnice A. K. v Ivančicích. Macecha mu opakovaně přimíchávala do jídla rtuť. Navíc dítě bila a týrala.

Bezcitná žena o nevlastní dítě nestála a chtěla se ho za každou cenu zbavit. Četnický strážmistr R. a strážník H., kteří přišli v březnu 1912 do domu A. K. prověřit udání sousedky H., zůstali v šoku nad množstvím krvavých i hnisajících ran a modřin na tělíčku i údech malého nešťastníčka. Podle svědectví sousedky H. se A. K. netajila záměrem dítě utrýznit k smrti. Doslova řekla, že chce, aby pošlo!

„Jak bylo zjištěno, musilo dítko ve dne v noci v síni úplně nahé ležeti. Na otázku četníkovu nedalo žádné odpovědi a dělalo na přítomné dojem, jako by bylo šílené. Zajisté tak dělalo ze strachu před macechou,“ uvedl dobový tisk. Zmučený Frantík byl neprodleně dopraven k ošetření a následné hospitalizaci do nemocnice. Sadistická zrůda v podobě ženy byla zatčena a dodána k soudu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.