Výminkářku ubil kladivem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Výminkářku ubil kladivem!

Vrah zaútočil na stařenku kladivem.
Vrah zaútočil na stařenku kladivem. (Ilustrační foto ara)

Výminkářku Jenovéfu D. (†82) umlátil v červnu 1932 k smrti Adolf P. Tloukl ji do hlavy kleštěmi a pak i kladivem. Poté si ze statku spolu s kumpánem Karlem N. odnesli necelých tisíc korun, hodinky a pozlacený řetízek.

Stařenka žila v Troubkách na střední Moravě. Statek už předala svému synovi a sama obývala malý výminek. Zločinci se domnívali, že v rozlehlém hospodářství najdou velké bohatství. Počkali, až sedlák a čeleď vyrazí do polí, a vpadli dovnitř. Očekávanou bohatou kořist však nikde nenašli.


Ničemů si ve vsi všimla malá holčička Jiřinka P. (10) a poté, co místní objevili mrtvolu Jenovéfy D., věrně darebáky popsala četníkům. Její zásluhou se podařilo Karla N. zatknout v pět kilometrů vzdáleném Tovačově. Vrah Adolf P. však zmizel a zatčen byl až v říjnu 1933, a to v Rakousku! Odtud ho přivezla do ČSR ozbrojená eskorta. Ničemník vraždu v Troubkách popíral, tvrdil, že v inkriminované době byl docela jinde. Napřed tvrdil, že pobýval v Kletné, pak výpověď změnil a nechal zaprotokolovat, že zdržoval v Polánce. Jeho alibi však bylo příliš chatrné a hlavně – Jiřinka ho s jistotou poznala. Soud ho poslal na šibenici. Oprátce ale unikl, protože trest mu byl nakonec změněn na doživotí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.