Nevinné batole nepřežilo otčímovu péči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nevinné batole nepřežilo otčímovu péči!

Nebohé dítě skonalo v nemocnici.
Nebohé dítě skonalo v nemocnici. (Ilustrační foto: Scom)

Davídek P. (†2) měl celý život před sebou. To by ho ale nesměl 27. února 1991 hlídat jeho otčím Bohuslav S. (18). Péči nezaměstnaného mladíka malý Davídek nepřežil…

Davídkova matka Zuzana P. (21) odešla osudného dne k lékaři. Davídek měl teplotu a poplakával v postýlce. Nezaměstnaný Bohuslav ležel na posteli a listoval si v časopisech.  Když mladík zjistil, že se dítě pokakalo, odnesl ho do koupelny, kde ho umyl a převlékl do čistého oblečení. Chlapeček ovšem plakal a dožadoval se maminky. To Bohuslava rozzlobilo a začal děcko pohlavkovat. Podle jeho výpovědi se na něj klučina »zle podíval«, a tak ho mladík uhodil zezadu do hlavy a poté ho prudce odstrčil. Dítě přitom narazilo hlavičkou na ostrý roh postele, omdlelo a chrčelo. Bohuslav se ho pokoušel přivést k vědomí, což se mu však nepodařilo. Teprve když se Zuzana P. vrátila domů, přivolali umírajícímu chlapečkovi sanitku. V nemocnici Davídek zemřel. Obžaloba vinila Bohuslava S. z vraždy. Soud ale tuto právní kvalifikací nepřijal, neboť mladíkovi nebyl prokázán úmysl dítě zabít. A tak poslal obžalovaného na pět let do věznice nejmírnější kategorie za »trestný čin ublížení na zdraví«.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.