Blesk zasáhl zbraň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Blesk zasáhl zbraň!

Blesky křižovaly při bouřce oblohu.
Blesky křižovaly při bouřce oblohu. (Profimedia.cz)

Služební zbraň se stala 14. června 1966 osudnou mladému příslušníkovi SNB Jiřímu K. (†24). Kovový předmět v jeho kapse přitáhl během letní bouřky v Jizerských horách blesk a policista na místě zemřel. Jeho snoubenka, která ho doprovázela, výboj přežila.

Dvojice na výletě pod vrchem Paličník našla za náhlé letní bouře úkryt pod skalním převisem. A právě na policejní pistoli doplatil nešťastný Jiří. Blesk rozčísl nedaleký smrk a po zemi si pak našel nablízku kov... Jeho dívku úder blesku na chvíli ochromil a znehybnil. Když prvotní šok pominul, mladá žena se pokoušela Jiřího oživit. Marně...

Proto běžela do Bílého Potoka, kde tragickou událost ohlásila Horské službě a Veřejné bezpečnosti. Muži z Horské služby dopravili ostatky zemřelého policisty do údolí. Cizí zavinění jeho smrti bylo vyloučeno. Tragické úmrtí Jiřího K. v Jizerských horách připomíná od 15. dubna 1980 skromná tabulka upevněná na skále.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.