Andělíčkářka zabila pacientku! Vinu jí ale nikdo neprokázal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Andělíčkářka zabila pacientku! Vinu jí ale nikdo neprokázal

Mladá žena zemřela po zásahu andělíčkářky. Té však vinu nikdo neprokázal.
Mladá žena zemřela po zásahu andělíčkářky. Té však vinu nikdo neprokázal. (Aha! )

Ze zločinu »vyhnání plodu« byla 25. června 1924 obviněna Marie B., která v okolí Nepomuku působila jako porodní bába, ale i jako »andělíčkářka«. Podle udání Františka Š. z Kokořova měla Marie B. zavinit smrt jeho manželky Anny.

Vdovec vypověděl, že Marie B. 
odradila jeho ženu od hospitalizace v nemocnici, kam se Anna Š. chystala kvůli interrupci. »Andělíčkářka« měla ženě, která byla v šestém týdnu těhotenství, nabídnout, že ji »sama píchne«. Manžel pak měl Anně podle rady Marie B. propláchnout vaginu roztokem lyzolu. Po neodborném zákroku se ale Anně udělalo zle, takže ji muž odvezl do nemocnice v Klatovech. Bohužel, žena poté zemřela. Marie B. popřela, že by pacientku »píchla nožem«.

Připustila, že ji navštívila, ale až poté, co u těhotné nastal samovolný potrat. Pak jí propláchla vaginu roztokem lyzolu. Svou vinu na »vyhnání plodu«, natož na smrti Anny, odmítala. Ač lékařka z klatovské nemocnice vystavila posudek o neodborném zákroku uskutečněném na Anně Š., Marie B. se nikdy nepřiznala a nebyl nikdo, kdo by ji přímo »v akci« viděl. Proto byla propuštěna z vazby a stíhání bylo zastaveno pro nedostatek důkazů.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.