Smolař Donutil: Zbytečné utrpení a prachy v trapu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smolař Donutil: Zbytečné utrpení a prachy v trapu!

Miroslav Donutil shodil jedenáct kilo.
Miroslav Donutil shodil jedenáct kilo. (Zbyněk Pecák)

Miroslav Donutil (66) patří mezi naše nejlepší herce a proto není divu, že právě on měl ztvárnit osmého prezidenta Československa Gustava Husáka. Dokonce přistoupil na to, že kvůli roli zhubne a tak se dlouhé tři měsíce stravoval podle jídelníčku. Kromě ztracených kil, ale herec přišel také o roli, film se totiž nakonec točit nebude.

Jeden z nejpopulárnějších herců se tři měsíce pravidelně řídil jídelníčkem a shodil jedenáct kilo. „Zhubl jsem, protože mi bylo motivací, že budeme točit film. Ten film se jmenuje Muž, který stál v cestě. Je o Františku Kriefelovi a jeho protihráčem je soudruh Gustav Husák, tehdejší generální tajemník ÚV KSČ a taky prezident Československé socialistické republiky“, řekl tehdy týdeníku Sedmička.

A jelikož byl v 68. roce hubený, musel Donutil dát pár kilo dolů. „Tak mi řekli, abych zhubl. Nevěřili tomu, že se mi to podaří. Já jsem zhubl, ale já jsem věřil tomu, že se bude točit, a ono se netočí,“ svěřil se Donutil.

Přestože se film netočí, herec ve svém hubnutí pokračuje. „Jím třikrát denně po pěti hodinách. Snídaně, oběd, večeře. Tak, jak jídávaly naše maminky, naši dědečkové – prostě jak to bylo. Takové to pětkrát denně po trochách, to už svádí k tomu vždycky si nějak tu trochu zvětšit a už přibírám,“ řekl herec týdeníku Sedmička.

 Miroslav Donutil: Mám doma 7 obrazů od Kristiana Kodeta!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
3. 5. 2019 • 17:43

Trochu zhubnul, pro jeho klouby jen dobře. Ale že by to byl tak excelentní
herec? Spíš je to komediant než herec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.