Štvanice na Jágra: „Lidi dokážou psát veliká svinstva!" | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Štvanice na Jágra: „Lidi dokážou psát veliká svinstva!"

Hokejová legenda Jaromír Jágr v Číně v doprovodu první dámy Ivany Zemanové (25. 4. 2019)
Hokejová legenda Jaromír Jágr v Číně v doprovodu první dámy Ivany Zemanové (25. 4. 2019) (Jiří Ovčáček - Twitter)

Po revoluci si na helmu přilepil číslo 68 jako odpor proti komunistům, a stala se z něj legenda! Teď ale hokejový bůh Jaromír Jágr (47) sklízí na sociálních sítích kritiku kvůli tomu, že do komunistické Číny vycestoval s prezidentem Milošem Zemanem (74). Když ho o tom Aha! informovalo, rozohnil se!  

„Lidi dokážou psát veliká svinstva, takže to jde mimo mě. Od doby, co jsou pod články komentáře, jsem zjistil, že je to největší zlo,“ okomentoval pro Aha! »Džegr«. „Nechápu, jestli ty komentáře patří tomu, že jsem jel do Číny nebo, že jsem jel s prezidentem Zemanem. Já tam jel jako sportovec,“ dodal.

Zažil odmítnutí

Jágr, který byl krom podnikatelů a politiků členem oficiální delegace, se v Pekingu vyfotili i s kontroverzním hradním kancléřem Vratislavem Mynářem (51), a na sociálních sítích začal hon na hokejovou legendu. „Já se fotím se všemi lidmi, protože jednou jsem byl odmítnutý od někoho, koho jsem ohromně respektoval. Od té doby jsem si řekl, že se s každým budu rád fotit,“ vysvětlil ale Jágr a několikrát zopakoval, že zlostné komentáře prostě nečte.

Spojení s gaunery

A asi dělá dobře. Tahle »psaní« mu totiž lidé na Facebooku nechali. „Jsem v šoku, že se spojil s týmem gaunerů, kteří porušují české zákony,“ napsal nejmenovaný uživatel. A přidali se i další. „Ach jo, stále platí, že prachy nesmrdí,“ čílil se jiný status. Někteří dokonce hokejovou hvězdu vyzvali, aby číslo na dresu přepsala z 68 na 48 – tedy rok komunistického puče. Jágr přitom symbolickou »osmašedesátku« nosí na památku hrozivé sovětské okupace i svých dvou dědečků. Ty totiž komunisté zavřeli a jeden z nich dokonce v řečeném roce zemřel.

Uznává autority

Jágra s Nedvědem vzal prezident Miloš Zeman i na schůzku s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem (65). A že si ze schůzky s nejvyšším čínským komunistou nic nedělá, řekl už minulý týden. „Byl jsem vychován, že má člověk uznávat autority a vážit si lidí. Jsem jedině rád, že budu pozván,“ řekl novinářům. Jágr se během návštěvy, kam vzal i své kladenské juniory, stal ambasadorem čínského hokeje a je pravděpodobné, že by semohl stát i tváří hokejového turnaje na olympijských hrách v Pekingu v roce 2022. 

Je to spíše rituál

Aby si z kritiky nic nedělal, vzkazuje Jágrovi mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. „Jde o projevy nenávistné spodiny, která je sice hodně uřvaná, ale ve výrazné menšině,“ napsal Aha! a dodal, že většina občanů se chová slušně a tolerantně.
Podle sinologa Martina Hály zase cestu dvou sportovních legend do Říše středu neomlouvá ani fakt, že tam jeli podpořit investice Číňanů do Česka. „S investicemi to nemá nic společného. Je to spíše rituální tribut českého místodržícího čínskému vůdci. Vrcholoví sportovci by měli reprezentovat svou zemi a ne jen to nejhorší z její politiky,“ řekl Aha! Hála.

Nedvěd to schytal méně

V delegaci s prezidentem byl i fotbalista Pavel Nedvěd (46). Ten už jednou prezidenta doprovázel a před čtyřmi roky v Šanghaji zahajoval činnost fotbalové školy pro čínské děti. Možná i proto, že tedy nejde o »nic nového«, dostal oproti Jágrovi jen minimum kritiky za fotku s Mynářem.

Od ptáka ke kuřeti

Ačkoliv toho k politice nikdy moc nenamluvil, vyjadřoval se jinak. Dlouhou dobu byl Jágr jedním z velkých sponzorů ODS. V roce 2013 se ale začal objevovat po boku Andreje Babiš (64, ANO). Nejdřív v reklamě na drůbež, která paradoxně běžela na televizních obrazovkách před volbami. S Babišem se pak ještě několikrát objevil na fotkách na sociálních sítích.

Není v tom sám

V loňském roce se stal legendární Kanaďan Wayne Gretzky (58) ambasadorem čínského klubu HC Rudá hvězda Kunlun, který hraje ruskou ligu KHL. A zmínil ho i samotný Jágr. „Já jel do Číny propagovat popularitu hokeje, protože si myslím, že si to zaslouží. Byl tam několikrát Gretzky, což je nejlepší hokejista všech dob. Jezdí tam hrát týmy NHL. Tam je ohromný potenciál. Protože ta země má přes miliardu lidí. Musíme zpopularizovat hokej v Číně. Je zajímavé, že když tam byl Gretzky, tak je to všechno pozitivní a skvělé, že tam jel,“ řekl Aha! zlatý hoch z Nagana.

 Kladno - Chomutov: Jágr na bankovku! Domácí fanoušci si nachystali pěkné choreo

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jajas
1. 5. 2019 • 11:42

"Lidi dokážou psát veliká svinstva!"......a také je dovedou dělat, ty
mysliteli.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.