Prasárna! Někdo zničil hrob Rychtářovy rodiny. "Vrah, hovado, vůl," nasprejoval úplně všude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Prasárna! Někdo zničil hrob Rychtářovy rodiny. "Vrah, hovado, vůl," nasprejoval úplně všude!

Hrob Rychtářovy rodiny někdo celý posprejoval.
Hrob Rychtářovy rodiny někdo celý posprejoval. (Aha! - Martin Hurda)

Opravdu nepochopitelný a vrcholně nechutný kousek provedl zatím neznámý vandal na hřbitově v Říčanech. Sprejem zničil nejen hrob rodiny vdovce po Ivetě Bartošové (†48), ale i hřbitovní zdi.

„Hovado, blbec, vůl!“ je nyní sprejem nastříkáno na hrobě, který vandal pro jistotu ještě celý posprejoval oranžovou barvou. Zničené jsou i hřbitovní zdi, kde se opakuje věta: „Richtář je vrah!“ Ano, čtete správně, dotyčný »inteligent« ani neví, jak se píše Josefovo příjmení, byť je napsané na náhrobku. Kdo tohle mohl udělat a co tím sledoval? Šlo o hněv vůči Rychtářovi, nebo o pokus zabránit pohřbu zpěvačky na tomto hřbitově?

 "Tohle je opravdu hyenismus, který nikdo v naší rodině fakt nečekal. Volal jsem to tátovi, ten mi jen stroze odpověděl "já už to vím" a zavěsil. Myslím si, že to je pro něj ta nejhorší rána, která mohla přijít. Nějak tomu všemu táta přestává rozumět," řekl Aha! Jan Rychtář. "Nevím, kde se v lidech bere takové zlo," dodal ještě.

Policii teď čeká přetěžký úkol – najít šíleného vandala a zjistit, co ho k útoku na zesnulé, kteří s aktuálním dění nemají vůbec nic společného, vedlo.



Přečtěte si
hgfcf
10. 5. 2014 • 23:58

§ 174 Křivé obvinění (1) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu v úmyslu přivodit jeho trestní stíhání, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta. (2) Odnětím svobody na tři léta až osm let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek. § 184 Pomluva (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem. § 168 Neoznámení trestného činu (1) Kdo se hodnověrným způsobem doví, že jiný spáchal trestný čin vlastizrady (§ 91), rozvracení republiky (§ 92), teroru (§ 93), teroristického útoku (§ 95), záškodnictví (96), sabotáže (§ 97), vyzvědačství (§ 105 odst. 2, 3 a 4), ohrožení utajované informace (§ 106 a 107), porušování předpisů o nakládání s kontrolovaným zbožím a technologiemi (§ 124a, 124b, 124c), porušování předpisů o zahraničním obchodu s vojenským materiálem (§ 124d, 124e, 124f), padělání a pozměňování peněz (§ 140), porušování mezinárodních sankcí (§ 171e), neoprávněného nakládání s osobními údaji (§ 178 odst. 3), účasti na zločinném spolčení (§ 163a odst. 2 a 3), obecného ohrožení podle § 179, ohrožení bezpečnosti vzdušného dopravního prostředku a civilního plavidla podle § 180a, zavlečení vzdušného dopravního prostředku do ciziny podle § 180c odst. 2, týrání svěřené osoby (§ 215), vraždy (§ 219), genocidia (§ 259) nebo používání zakázaného bojového prostředku a nedovoleného vedení boje (§ 262), a takový trestný čin neoznámí bez odkladu státnímu zástupci nebo policejnímu orgánu nebo místo toho, jde-li o vojáka, veliteli nebo náčelníku, bude potrestán odnětím svobod

hgfcf
10. 5. 2014 • 23:56

§ 184 Pomluva (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

hgfcf
10. 5. 2014 • 23:53

Pomluva a její postih Lidé jsou osoby intrikující, a tak se snad každému z nás jistě stalo, že se dozvěděl, že některý z jeho více či méně blízkých přátel nebo známých o něm sděluje skutečnosti, které se ani v nejmenším nezakládají na pravdě nebo jde o pravdy poněkud pokroucené. Postoje postiženého k takovéto situaci mohou být různé, od prostého mávnutí rukou až k podstatně extrémnějším způsobům obrany své cti. Lidé jsou osoby intrikující, a tak se snad každému z nás jistě stalo, že se dozvěděl, že některý z jeho více či méně blízkých přátel nebo známých o něm sděluje skutečnosti, které se ani v nejmenším nezakládají na pravdě nebo jde o pravdy poněkud pokroucené. Postoje postiženého k takovéto situaci mohou být různé, od prostého mávnutí rukou až k podstatně extrémnějším způsobům obrany své cti. Z hlediska právního ovšem nelze nepřipomenout, že ochranu postiženému pomluvou poskytuje i český právní řád, a to v souladu s Listinou základních práv a svobod České republiky, která ve svém článku 10 stanoví, že každý má právo na to, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno. Osoba, která o jiné osobě šíří pomluvu se může v prvé řadě dopustit přestupku. Podle § 49 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích se přestupku proti občanskému soužití dopustí ten, kdo jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch. Vzhledem k tomu, že zákon nestanoví výslovně, že je třeba úmyslného zavinění, postačí k odpovědnosti za tento přestupek zavinění z nedbalosti. Za tento přestupek může být jeho pachateli uložena pokuta až do výše 1.000 Kč. Čest člověka však neochraňuje pouze přestupkový zákon. Ochranu jí samozřejmě poskytuje i trestní zákon. V hlavě páté trestního zákona, která upravuje trestné činy hrubě narušující občanské soužití, nalezneme i trestný čin pomluvy. Podle § 206 trestního zákona se trestného činu pomluvy dopustí ten, kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluob

hgfcf
10. 5. 2014 • 23:32

§ 164 Podněcování Kdo veřejně podněcuje k trestnému činu nebo k hromadnému neplnění důležité povinnosti uložené podle zákona, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. § 165 Schvalování trestného činu (1) Kdo veřejně schvaluje trestný čin nebo kdo veřejně vychvaluje pro trestný čin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. (2) Stejně bude potrestán, kdo v úmyslu projevit s trestným činem souhlas a) pachatele nebo osobu jemu blízkou odmění nebo odškodní za trest, nebo b) na takovou odměnu nebo odškodnění sbírá.

hgfcf
10. 5. 2014 • 23:28

§ 164 Podněcování Kdo veřejně podněcuje k trestnému činu nebo k hromadnému neplnění důležité povinnosti uložené podle zákona, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. § 165 Schvalování trestného činu (1) Kdo veřejně schvaluje trestný čin nebo kdo veřejně vychvaluje pro trestný čin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. (2) Stejně bude potrestán, kdo v úmyslu projevit s trestným činem souhlas a) pachatele nebo osobu jemu blízkou odmění nebo odškodní za trest, nebo b) na takovou odměnu nebo odškodnění sbírá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.