Tajemství Ivetiných fotografií: Proč její blízcí vybrali zrovna TYTO snímky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemství Ivetiných fotografií: Proč její blízcí vybrali zrovna TYTO snímky?

Proč Ivetini blízcí vybrali zrovna tyto fotky?
Proč Ivetini blízcí vybrali zrovna tyto fotky? (Foto Aha! – David Malík, Martin Přibyl )

Pozůstalí po zpěvačce Ivetě Bartošové (†48) se snaží uctít její památku všemi možnými způsoby. Její maminka Svatava (74) nechala vyrobit nové parte a na dveřích zpěvaččiny vily se objevila a objevila další fotografie. Co vedlo osoby v okolí Bartošové právě k tomuto výběru?

Svatava Bartošová nesouhlasí s pohřbem, jaký plánuje vdovec Josef Rychtář. Dává přednost klidnému obřadu v okruhu rodiny v Ivetině rodném Frenštátě. To se jí asi bohužel nepodaří, a tak své dceři nechala vyrobit aspoň vlastní parte, které vyvěsila. Proč vybrala zrovna tuto fotografii?

Podle informací Blesku se jí na této fotce líbila zpěvačka nejvíce. Vypadala přirozeně a hezky se usmívá. Tak vypadala v dobách své největší slávy, kdy bývala šťastná. K tomu přidala slova ze skladby Tichá píseň. „Složil ji pro ni Michal Penk a to byla taková její hymna,“ prozradila maminka. Druhá významná fotografie se objevila na dveřích uhříněveské vily ve čtvrtek odpoledne. Přinesla jí tam šílená fanynka v bílém, paní Naďa. Jedná se o vůbec nejoblíbenější fotografii zesnulé zpěvačky od fotografa Miloše Schmiedbergera. S tou se ráda chlubila a měla ji nejraději. „Mnohokrát mě upomínala, abych jí tento snímek přinesl, že se jí strašně líbí,“ řekl fotograf Blesku. Na snímek pak Iveta čekala dlouhých 20 let a nakonec ji tak uvidí každý, kdo přijde k vratům vily naposledy vzdát Ivetě památku.



Přečtěte si
zamlzena
12. 5. 2014 • 11:36

Říká se nyní "právní způsobilosti", nikoli svéprávnosti a Ivetě by to bývalo pomohlo, dáse časem zase zrušit.... Tedy je škoda, že se nestalo. Ale to mohl podat i prtaktický lékař nebo úřad, ale tady je všeobecná pohodlnsot a nemístná opatrnost. Chybí snad všude skuteční profesionálové a odborníci? Vždyť všichni jen přihlíželi, fakticky se stala asistovaná sebevražda. Smutné, a nejen co se stalo Ivetě, ale stav společnsoti, vztahy v rodinách, absence skutečné lásky. Iveta ji marně hledala.

asha10
12. 5. 2014 • 06:50

Pokud me pamet neklame,tak matinka chtela zbavit dceru svepravnosti ,Zadala o to Rychtare tak co ted hraje za drama.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.