Bývalo tam veselo, dnes byt Jiráskové nikdo nechce: Straší tam? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bývalo tam veselo, dnes byt Jiráskové nikdo nechce: Straší tam?

Do bytu po Jiřině Jiráskové se nikdo nežene, proč?
Do bytu po Jiřině Jiráskové se nikdo nežene, proč? (Foto: Aha! - David Malík)

Chodil sem Miloš Kopecký (†74), Jana Brejchová (74), Jiřina Bohdalová (82), samozřejmě její partner Zdeněk Podskalský (†70) a mnoho dalších významných osobností české kultury. Bývalo tu veselo. Teď je tu ale úplně mrtvo.

V lednu to byl už rok, co herečka naposledy vydechla. Po dlouhém dědickém řízení se byt konečně počátkem roku 2014 vrátil městské části Praha 3. Jenže lidé, kteří by podle pořadníku měli šanci ho získat, ho odmítají.
„Je pravda, že jsme vybrali nájemce jako vždy, když je schváleno přidělení bytu určité kategorie,“ potvrdil Aha! místostarosta Matěj Stropnický. „Nabízíme standardně tři byty odpovídající velikosti i kategorie. Nájemce si zvolil jiný byt,“ dodal.


Přitom bezprostředně po smrti herečky 7. ledna 2013 se na bytovém odboru Prahy 3 telefony netrhly. Zájemců o bydlení v lukrativní části metropole byly desítky. „Telefonátů bylo opravdu hodně, ale odmítli jsme cokoli sdělovat. Přišlo nám to neetické,“ sdělila tehdy pracovnice úřadu. Zájem za 14 měsíců evidentně opadl. Zřejmě kvůli nádechu smrti...Ten kvartýr má úžasný genius loci. Navštívilo ho v průběhu let na sto slavných lidí. Přesto byt po Jiřině Jiráskové (†81) hned tak neožije. Nikdo ho nechce. Protože v něm herečka zemřela.

Přečtěte si
hustik
17. 3. 2014 • 14:06

Já ten byt beru.Já jsem paní Jiráskové nic neudělala, tak se jí nemusím bát. Ale spíš se opravdu čeká až nikdo nikdo nikdo nebude chtít a pak ho dostane přidělen ten, co na něj čeká.

znalec
17. 3. 2014 • 13:47

asi ho nechávají pro někoho na privatizaci nebo je možná taky byt v bordelu,herečka ho asi moc neudržovala jenom provést základní tecnhickou úpravu a vymalování bude stát spoustu peněz.......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.