Policejní ředitel považuje důkazy za přesvědčivé: Petrovi K. hrozí doživotí, přesto se podivně culí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Policejní ředitel považuje důkazy za přesvědčivé: Petrovi K. hrozí doživotí, přesto se podivně culí!

Podivný úsměv Petra K. mrazí
Podivný úsměv Petra K. mrazí (Foto: ČTK)

Na Petra K. byla uvalena vazba! Rozhodla o tom soudkyně během jednání, které začalo dnes po páté ranní. Petra K. (36) z Karviné obviněný z dvojnásobné vraždy manželky Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8) se rozhodl vypovídat. Po několika hodinách se soudkyně rozhodla a nakázanou vazbou mu zamezila případné ovlivňování svědků!

Petr K. vypovídal

"Rozhodování trvalo dlouho, protože Petr K. se rozhodl vypovídat," řekl státní zástupce Vít Legerský. Moravskoslezský policejní ředitel Tomáš Kužel považuje nashromážděné důkazy za dostačující, v čemž je s kriminalisty zajedno. "Důkazy pocházejí z České republiky a jsou přesvědčivé," tvrdí policejní vyšetřovatelé, kteří na případu pracovali sedm měsíců. Na co přesně Petra K. »dostali«, ale říct odmítají.

"Chtěli jsme objasnit některé věci, proto byl v pondělí večer pozván k výslechu. V úterý byl obviněn z vraždy,“ konstatoval Kužel. „Pokud by si policisté nebyli jisti, k čemu dospěli, tak by nesdělovali obvinění,“ dodal.

Několik slov experta

Jaká zjištění tedy proti Petrovi K. mohou mluvit? "Rozhodně muže neobvinili jenom proto, že by se při výslechu k činu přiznal. Samotné přiznání totiž k obvinění nestačí. Musí být doprovázené alespoň nepřímými důkazy," řekl Blesku bývalý kriminalista Josef Doucha a dodal: "Průběh činu vypovídá o promyšlenosti, nikoli vraždě v afektu. Je také možné, že se našly důkazy při analýze dat z mužova počítače, při domovní prohlídce nebo prohlídce na jeho pracovišti."


Hrozí mu výjimečný trest

Petr K. jakýkoliv podíl na smrti manželky a dcerky od počátku odmítal. „Těším se, až to všechno skončí a já budu očištěn,“ řekl ještě coby egyptský »vězeň«. Dnes mu hrozí výjimečný trest 20-30 let, případně doživotí. Celou situaci mrazivě dokresluje nepochopitelný fakt, že se Petr K. v poutech hodně zvláštně usmíval. Jakoby věděl něco, o čem ostatní začínají tušit...



Přečtěte si
897mamon
23. 2. 2014 • 09:48

A já na to říkám. Chudák nevinný dítě!

897mamon
23. 2. 2014 • 09:46

A vám tak bude někdo říkat něco z policejního spisu? Jste mě pobavil.

897mamon
23. 2. 2014 • 09:45

Vy jste se úplně zbláznil. Chcete práva pro kriminálníky? Kdyby bylo na mě, tak tu z nich není žádnej. Mám rád slušný lidi.

897mamon
23. 2. 2014 • 09:44

Myslim tím osobu lukreciaborgia....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.