Bůh ochraňuj Česko: Jiří Pomeje (48) se dal na politiku! Jde po krku Kalouskovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bůh ochraňuj Česko: Jiří Pomeje (48) se dal na politiku! Jde po krku Kalouskovi

Pomeje pomáhá s protestem proti vládě, sám ale říká, že kandidovat zatím nikam neplánuje.
Pomeje pomáhá s protestem proti vládě, sám ale říká, že kandidovat zatím nikam neplánuje. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, ara)

Herec a moderátor Jiří Pomeje (48) nedávno zažil vyhazov z VIP zpráv na Primě. Teď má ale nový flek! Dělá mluvčího občanským iniciativám, které na neděli připravují v Praze obří demonstraci proti vládě. A jak řekl Aha! na včerejší tiskové konferenci, za svoji práci nechce ani kačku…

Přitom to s penězi nemá úplně jednoduché a už jedenáct let splácí milionové dluhy, které mu zůstaly po krachu jeho filmu Andělská tvář. Podle vlastních slov se mu ale nové nabídky jen hrnou. Proč se rozhodl stát hlasem chudých a bezmocných a navíc zadarmo? „Celé to vzniklo při nočním vysílání v rádiu, kde jsem zjistil, že mě mají posluchači rádi, protože jsem si tím vším prošel: rozvody, konkurzem, exekucí,“ tvrdí o pořadu, kolem kterého se rozrostlo politické hnutí. „Já jsem měl peníze, pak jsem neměl peníze, žil jsem skoro jako bezdomovec,“ řekl Aha!

Nežije na vysoké noze                  

Jak sám říká, ačkoliv vydělává víc, utrácí jako průměrný Čech, protože většinujeho příjmů spolknou splátky. „Platím nájem jedna plus jedna v Praze, od přátel mám auto, takže utrácím tak, abych měl na benzin a co jíst. Jestli měsíčně člověk utratí patnáct tisíc za úplně všechno, tak je to v mezích,“ přiznal Pomeje, který čeká první dítě se svojí přítelkyní Andreou Šťastnou (24). Ta dělá producentku a značně podporuje rodinný rozpočet. „Hodně to visí na ní. To kdyby nebylo, tak asi nemůžu plánovat dítě,“ říká.

Minulost ho nezajímá                  

Jeho slavné »bejvalky«, herečka Michaela Kuklová (44) a zpěvačka Iveta Bartošová (46), mu ale k očekávanému přírůstku nepogratulovaly. „Proč by měly? Já jsem člověk, který když něco skončí, chce si nechat to hezký. Já už si vymazal jejich telefonní čísla,“ glosuje Pomeje. Navíc se mu prý dýchá lépe od té doby, co už s Bartošovou, proslulou životními kotrmelci, není. „Já jsem rád, že tohle období života je za mnou a že netrvalo dlouho,“ tvrdí.





Autor:  Vera Renovica

Přečtěte si
jen123
6. 4. 2013 • 10:14

Také já o nikom takovém nevím.

lillyli
6. 4. 2013 • 09:08

kdo ho má rád? O nikom ze svého okolí nevím!

joudajoudovy
6. 4. 2013 • 08:38

nase politicka scena je sestavena ze samych nul, ktere ve svem oboru nic nedokazaly nebo o ne prestal byt zajem. takze, ala vipina bude mezi svymi a nakonec si poridi i ten zamek s bilym konem a nekolik titulu. sponzora jiz ma nekolik let......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.