Vysmátý Krejčíř po propuštění z vazby: dává »audience« a popíjí u toho plzničku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vysmátý Krejčíř po propuštění z vazby: dává »audience« a popíjí u toho plzničku

Krejčíř s manželkou Kateřinou a jejich labradory pózují před vilou na johannesburském předměstí Bedfordview.
Krejčíř s manželkou Kateřinou a jejich labradory pózují před vilou na johannesburském předměstí Bedfordview. (Aha! – David Kundrát, ImpeXcar/Ondřej Pýcha, ČTK, ara)

Chtěli mě unést! Policajti? Zloději v uniformách jsou to! Zavolám deratizéry, zůstali tu švábi! Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř (42) je po propuštění z vazby zpátky na koni a dává »audience«.

U svého stolu za neprůstřelným sklem, kterým nechal opatřit svou oblíbenou kavárnu na johannesburském předměstí Bedfordview, přijal reportéra The Sunday Independent a nad vychlazenou lahví plzničky fanfaronsky rozcupoval všechny, kteří nesou zodpovědnost za ozbrojenou razii v jeho domě z konce března.

„To byl do nebe volající prů*er!“ řekl. „Žádný seznam smrti neexistuje! Je to výplod O´Sullivanovy fantazie!“ „Na zdraví, pane O´Sullivane. Saluté!“ pozvedl před zraky reportéra De Weta Potgietera orosenou sklenku piva.

Připíjel soukromému vyšetřovateli Paulu O´Sullivanovi, o jehož zřejmě nepodložené domněnky zvláštní jednotka Hawks opřela svůj drsný zásah. „Před dvěma týdny tady seděl a naparoval se: Šachmat, Krejčíři! Tady už nikdy k večeři neusedneš! Nikde v Jihoafrické republice se už v klidu neposadíš! A vidíte...,“ pousmál se Krejčíř.

„Zavolám deratizéry, aby odtud vyhnali šváby a pak si vezmu, co mi patří,“ zasyčel výhrůžně. Pro bývalého policistu O´Sullivana nepříliš dobrá zpráva, neboť i jeho jméno mělo být na Krejčířově »seznamu smrti«, v pořadníku lidí určených k likvidaci. „Jenže žádný takový seznam neexistuje! Je to výplod O´Sullivanovy fantazie,“ mávl rukou.

V restauraci Harbour´s Café má Krejčíř základnu. Je tam pečený vařený, účet platí jen jednou měsíčně a údajně ho stojí bezmála 400 tisíc korun. I ta neprůstřelná skla tam nechal nainstalovat on! „Ale sedávám za nimi zřídkakdy,“ tvrdí. „Víte, já tady v JAR nemám nepřátele. To v Česku, tam by mě odkráglovali, než bych došel k soudu, anebo potom v cele.

Už třikrát se mě pokusili unést a odvléct do Česka, ale pokaždé jsem unikl,“ vzpomíná. V JAR nemám nepřátele. To v Česku by mě odkráglovali, než bych došel k soudu!“K reportérovi Independentu má zřejmě takovou důvěru, že jej z kavárny dokonce odvezl na návštěvu do jeho nedaleké vily. Tam, kam 22. března večer vtrhlo ozbrojené komando.

Měli ho zatknout, on však prý byl díky konexím o jejich akci informován se čtyřhodinovým předstihem a v klidu se zdekoval. Netušil však, že v poutech na zemi skončí jeho 18letý syn Denis i s jeho českým kamarádem Mílou. „Ten zásah byl do nebe volající prů*er!“ shrnul. „Ani v Banánové republice by nedopustili, aby civilista velel policejní razii,“ naráží znovu na osobu zavilého Paula O´Sullivana, jenž se ho pokouší všemožně dostat za mříže.

„To on vedl ty zloděje v uniformách,“ odplivl si Krejčíř a začal pohoršeně vypočítávat, co všechno se z jeho honosné rezidence ztratilo: drahé hodinky, několik párů bot Louis Vuitton, krabice luxusních per Mont Blanc... „Možná mi tady taky nastrkali drogy anebo prošpikovali dům odposlechy...,“ fabuluje, jen aby dokázal, že ztratil důvěru v jihoafrickou policii. „Mou důvěru má ale pořád justice,“ dodal Krejčíř.

Víte, že...Radovan Krejčíř si s manželkou Kateřinou během pobytu v JAR pořídili i druhého syna? Jmenuje se Damián a za pár dnů mu bude 1,5 roku.

To vše natropil Radovan Krejčíř

➤ V ČR byl obviněn z podvodů, zločinného spolčení, přípravy vraždy a dalších zločinů.

➤ V červnu 2005 byl zadržen, avšak policii uprchl a s rodinou zmizel na Seychelly.

➤ Od roku 2007 žije v JAR, kde požádal o politický azyl. Zároveň se tam vypracoval v údajného vládce podsvětí.

➤ Policie míní, že má prsty ve vraždách jiných mafi ánů – Cyrila Beeky, Lollyho Jacksona a Uweho Gembally.

➤ Naposledy byl ale podezřelý z pojistného podvodu, falešné lékařské zprávy mu měly vydělat skoro 12 mil. Kč. On ale tvrdí, že skutečně trpí rakovinou močového měchýře.



Přečtěte si
zadnice
13. 4. 2011 • 14:57

Na Krejčíře v ČR a jak vidno ani ve světě nikdo nemá a mít nebude.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.