Exmanžel Havlové Novák poprvé promluvil: Sbalil jsem ji na lyžích! Lhal jsem a skočila mi na to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Exmanžel Havlové Novák poprvé promluvil: Sbalil jsem ji na lyžích! Lhal jsem a skočila mi na to!

Dagmar Havlová poprvé odhalila své soukromí!
Dagmar Havlová poprvé odhalila své soukromí! (TV Prima)

Někdejší první dáma České republiky Dagmar Havlová (57), manželka exprezidenta Václava Havla (74), odhalila skrytou část svého soukromí! O jejich společné minulosti poprvé veřejně promluvil i její první manžel, dnes režisér Českého rozhlasu Radvít Novák (57)! Za jakých okolností se narodila Havlové dcera Nina (34)? Jak se Novák s Havlovou, tehdy ještě Veškrnovou, seznámil? A proč a o čem jí lhal?

S Radvítem Novákem se Havlová seznámila ještě na konzervatoři. Jiskra mezi nimi ale přeskočila až v předposledním ročníku, když jeli společně na povinný lyžařský výcvik do Karlovy Studánky. „Mně to na lyžích moc nešlo, a tak jsem na sjezdovce navrhl, jestli by se mnou nešla na grog. Chtěl jsem udělat dojem, a tak jsem řekl, že znám zkratku. Nebyla to pravda a skončili jsme v šílených závějích. Nakonec jsme do té Karlovy Studánky přece jen na grog dorazili a od té doby jsme se už stýkali pravidelně,“ prozradil Novák v magazínu Top Star Extra věnovaném Havlové, jehož první část uvede televize Prima dnes večer.

Vzali se v roce 1975 a po ukončení brněnské JAMU se mladí novomanželé spolu přestěhovali do Prahy, kde se jim narodila dcera Nina. „Nina se narodila v roce 1976 a samozřejmě že mi bylo rozmlouváno, aby tak mladá herečka na počátku slibné kariéry měla dítě. Dokonce mi tehdejší ředitel Divadla Jiřího Wolkera, kde jsem byla v angažmá, řekl, že mě vyhodí,“ vzpomíná v dokumentu Havlová. „Tehdy jsem tomu panu řediteli řekla, že mám podepsanou smlouvu a zákon mě chrání, že mě těhotnou vyhodit nemůže, ale že budu hrát, dokud mi to stav dovolí. Skutečně jsem to dodržela. Skončila jsem čtrnáct dní před porodem, až si učitelky stěžovaly, že je nevhodné, aby v představení pro děti, které jsme hráli, měla princezna bříško,“ směje se paní Dagmar.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.