Josef Kemr: Rvačka s Hrušínským před smrtí! Kvůli milence... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Josef Kemr: Rvačka s Hrušínským před smrtí! Kvůli milence...

Josef Kemr měl pověst tichého a velmi zbožného člověka. Kvůli lásce však dokázal sáhnout i k násilí.
Josef Kemr měl pověst tichého a velmi zbožného člověka. Kvůli lásce však dokázal sáhnout i k násilí. (ČTK)

Legendární Josef Kemr (†72), který se každé pondělí vrací na obrazovky televize Nova v nestárnoucím seriálu Chalupáři, se nedlouho před svou smrtí v roce 1995 popral! Jindy tichého a zbožného člověka k tomu dovedla láska k tehdejší partnerce Marice Skopalové (65)! O nesnášenlivosti, kterou Kemrova pozdní láska přinesla mezi bardovy kolegy i rodinu, informoval počátkem týdne deník Aha!. Herečka Jiřina Švorcová (82) ale dodává pikantní pointu, v níž došlo na fyzickou inzultaci!

Švorcová se vrací ke známému faktu, že se Kemr na sklonku života neměl rád se svým kolegou z Národního divadla, neméně slavným a obdivovaným Rudolfem Hrušínským (†73). Kvůli ženské! Vdovec Kemr se na sklonku života zamiloval do kolegyně a inspicientky divadla Mariky Skopalové, sestry herce Svatopluka Skopala. Hrušínský se však jednou dopustil toho, že Mariku v žertu poplácal po zadečku, což jindy tichého Kemra pořádně rozzlobilo. A podle Švorcové dokonce došlo i na facky!

„Kemr byl v každém případě velmi zvláštní a podivínský člověk. Jednou se v divadle zamiloval do inspicientky, a když ji Hrušínský přátelsky poplácal po zadku, tak mu dal facku. Přiznávám, že mě tohleto gesto z jeho strany imponovalo,“ vzpomíná Švorcová v nové knize Jiřina Švorcová osobně.

Na příhodu pro deník Aha! zavzpomínal i režisér Karel Weinlich, kamarád obou herců. „My z okolí jsme to brali jako takovou žabomyší válku, ale Kemr to nemohl přenést přes srdce a měl to Hrušínskému za zlé. Myslím, že to bylo zbytečné, ale pramenilo to i z jeho uzavřené povahy a taky z toho, že onu dámu měl moc rád, zatímco ze strany Hrušínského to byla jenom taková legrácka,“ myslí si Weinlich.

Kemr dokonce už za svého života připravil pro Mariku místo ve svém hrobě v Praze, zatímco jeho oficiální manželka odpočívá v Kladně.

Rudolf Hrušínský

Josef Kemr a Rudolf Hrušínský (vlevo) byli dlouholetými kolegy v Národním divadle.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.