Zemřela sestra Brejchové: MÁMĚ O TOM NEŘEKNU, šokuje Brodská | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zemřela sestra Brejchové: MÁMĚ O TOM NEŘEKNU, šokuje Brodská

S maminkou Janou Brejchovou
S maminkou Janou Brejchovou (Profimedia.cz)

Zemřela Hana Brejchová (†77), mladičká blondýnka Vendula z Formanova slavného filmu Lásky jedné plavovlásky je podle zjištění Aha! tam nahoře už pár dní. Přesto o Hanině smrti dodnes neví ani její slavnější sestra Jana Brejchová (84). A zřejmě se to už nikdy nedozví...

Před šokem ze smrti sestry chce rodina slavnou herečku uchránit. „Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přihoršila,“ přiznala Aha! Tereza Brodská (55). Její matka Jana Brejchová, jedna z největších filmových hvězd v dějinách české kinematografie, se potýká s vážnou neurologickou nemocí už 11 let. Je odkázána na péči druhých a momentálně je upoutána na lůžko v léčebně dlouhodobě nemocných.

Tereza Brodská mluví o své knize Moje máma Jana Brejchová

Video se připravuje ...

Nikdo nic neřekne

Jestli Hana Brejchová zemřela v Domě s pečovatelskou službou Buštěhrad, kde dlouhé roky žila, anebo v nemocnici na Kladně, není jasné. Její dvě dcery Veronika a Světlana doteď o mámině smrti veřejně neinformovaly. Jisté je, že v kladenské nemocnici hospitalizována byla. „Informace o paní Brejchové můžeme podávat jen dceři, která je tu zapsaná,“ sdělili Aha! v Kladně. Stejné tajnosti dělají v Buštěhradě. „A kdo jste? Jste příbuzní? Já nejsem oprávněna informovat o klientech,“ byli strozí i v Buštěhradě.

Zpráva od bratra

To, že je kráska z Formanova filmu po smrti, stvrdila právě její neteř. „Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. A bohužel vám ji mohu jen potvrdit,“ řekla Aha! Tereza Brodská. Hana Brejchová, která byla z 8 dětí, bydlela v Buštěhradě od roku 2009, kdy jí vyhořel holešovický byt a ona tak zůstala na ulici. V domě s pečovatelskou službou, kde měla svůj vlastní byteček s kuchyňkou, byla moc spokojená. V kontaktu byla se svými bratry Josefem a Jaroslavem, který žije v Americe, a s dcerou Veronikou, se kterou měla krásný vztah. S druhou dcerou Světlanou od jisté doby nekomunikovala...

V 7 pádech Honzy Dědka zavzpomínala Brodská na dětství:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.