Pohlreich (67) chystá nové díly Ano, šéfe!, ale... Sekne s vařením? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Pohlreich (67) chystá nové díly Ano, šéfe!, ale... Sekne s vařením?

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich (Foto Aha! – Kamil Hauptmann
)

Na obrazovkách ho teď vídáme v Česku na grilu a zároveň už se připravuje na další série legendární gastro show Ano, šéfe!, která si dávala šestiletou pauzu. A jaké má Zdeněk Pohlreich (67) plány dál? Má vůbec někoho, kdo by na jeho práci navázal?

Šéfe, před pár dny jste měl šedesáté sedmé narozeniny. Oslavil jste je?

„My to neprožíváme, ani já, ani moje žena. Tenhle věk už se neslaví.“

Setkávám se s tím, že muži ten tok času berou kolikrát hůře než ženy. Jak jste tom vy?

„Když mi bylo padesát, snášel jsem to hůř než dneska. Beru to, jak to je. Dokud člověku slouží zdraví, tak je to v pohodě. Ale samozřejmě si člověk uvědomuje, že ho toho míň čeká, než má za sebou. Je zapotřebí to v sobě zpracovat.“

Jste nostalgický a ohlížecí typ?

Naopak. Nejsem úplně sentimentální, myslím si, že nemá smysl řešit minulost, protože se s ní stejně nedá nic dělat. Ani si neříkám, že bejvávalo a bla bla bla, žiju přítomností a představitelnou budoucností. Jsou věci, o kterých vím, že jsem je měl udělat jinak, ale netrápím se tím. Pozpátku se žít nedá.“

Manželka šéfa Zdeňka Pohlreicha: 10 let od boje s rakovinou prsu! Jak je na tom teď?

Video se připravuje ...

Na obrazovkách Primy porotcujete v klání Česko na grilu. Vy už vítěze znáte... Aniž bychom ho prozradili, je to někdo, kdo vám padl do oka hned, nebo i pro vás byl vítěz překvapivý?

„Vždycky je to tak, že vyhraje ten, kdo líp udělá finálový souboj. Celá soutěž vede do takového play off. Je pravda, že jsme tam měli pár favoritů, o kterých jsme si mysleli, že mají ambici vyhrát, na druhou stranu jsou tam lidé, kteří v některých kolech zabodovali nad očekávání. Ten pořad nemá od začátku jednoznačného člověka, kterej by byl jasnej.“

Oznámil jste také návrat Ano, šéfe! Co vás k tomu vedlo?

„Jak se říká: všichni staří boxeři mají pořád pocit, že v sobě mají ještě jeden zápas. A já nenašel důvod, proč bych to neměl dělat, ta pauza byla dost dlouhá. Samozřejmě existuje tisíc názorů, proč to dělám... Pro peníze, jestli bych už toho neměl nechat, jestli toho není už moc, ale já na tyhle řeči kašlu. Pokud televizi stojí za to to udělat a chtějí se mnou, proč bych jim neměl vyhovět?“

V jaké je ten návrat fázi?

„Probíhá castingová výzva. Já se nikdy nepletl do produkčních záležitostí, v podstatě reaguju na to, co mi řeknou – kdy se bude točit, kde... I dřív jsem málokdy věděl víc. Pro tenhle formát je důležitý přijet radši s menší než větší přípravou, pak je to autentičtější. Vím, že chceme udělat deset epizod, což je padesát dní natáčení, typicky bývá pět dní na díl.“

Když srovnáte úroveň restaurací dnes a v roce 2009, kdy jste se Šéfem začínal, vidíte rozdíl?

„Je to nebe a dudy. Změna je strašně velká a k lepšímu. Prima relativně často reprízuje staré díly Ano, šéfe!, nedávno dokonce úplně nejprvnější díl, který se točil v Litoměřicích. Takovýhle hospody už dneska neexistujou. Gastronomie prošla obrovským přerodem, dneska nemáte s průměrnou nebo podprůměrnou restaurací šanci přežít.“

V posledním Ano, šéfe! (2018) Pohlreich peče buřty: Zapít to pivem a jít do pr*ele...

Video se připravuje ...

Jste ve věku, kdy Češi odcházejí do důchodu. Dokážete si představit, že jednou pověsíte kuchařskou zástěru na hřebík?

„Ona už tam trochu je. Vlastně jsem ve fázi přechodu od aktivního vaření spíš k managementu toho byznysu. Je to přirozený vývoj, běhat po kuchyni celej život taky nejde. A mám vnitřní pocit, že to zvládám jakž takž důstojně. Snažím se lidem, kteří pro mě pracují, sdělit, co považuju za důležitý. Furt mám nějakou kontrolní roli, ale v zásadě žiju život úměrně svýmu věku.“

A co bude dál? Bude ve vašich šlépějích pokračovat někdo z rodiny?

„To je otázka za milion. Vůbec to v tuto chvíli nedokážu odhadnout. Je to problém, který řeší spousta podnikatelů v mým věku, po kterých nastupuje mladá generace, která se snaží za každou cenu vyhnout tomu, aby dělali to samý, co jejich rodiče. Tahle otázka teď nemá odpověď. Co se stane, je ve hvězdách.“

Celý rozhovor naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (13. 4. 2024)

NĚKTERÉ Z JEHO HLÁŠEK:

„To zelí je tak kyselý, až se mi z toho rolujou ponožky.“

„Ten vývar je silnej jak noha vod kulečníku.“

„Salát je suchej jak dědečkův skalp.“

„To vypadá, jako když je to nakrájený bruslema.“

„Ten biftek je tak malej, že by měl už dávno spát.“

„Tatarák bez kečupu je jako revizor bez odznaku.“



Přečtěte si
ELLA Průšová
13. 4. 2024 • 19:23

A má vůbec někoho, kdo se na ty sprostoty ještě dívá! Prachy, prachy, to je to, co žene, tohoto patlu a hulváta a s Českem na grilu, taky pohořel, má nejnižší sledovanost, kdo by se taky díval, na neomylného hulváta, šizuňka a špindíru! Namachrovaná 0!
Fuj tajbl!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.