Pohlreich o povolenkách ke sběru hub: Ať jdou do prd*le
Svérázného kuchaře Zdeňka Pohlreicha (67) známe především z jeho pořadu Ano, šéfe!, kde se snažil zachránit české hospody a restaurace. Ve své kuchyni rád používá houby a dokonce je chodí i sám sbírat. Představa, že by mělo být sbírání hub v Čechách omezeno, se mu proto pochopitelně nelíbí.
Tento nápad byl přednesen teprve nedávno, inspirací je Rakousko, kde musí mít lidé na sběr hub povolenky. Pohlrecih na to má, jako vždy, jasný názor. „Ať už jdou mistři všemocných zákazů a inženýři blahobytu do prd*le,“ pronesl rázně pro web Playboy.
Prostořeký Zdeněk Pohlreich: Ne vždy jsou moje slova ku prospěchu věci...
Podle něj jde o nesmyslný nápad a doufá, že k zavedení tohoto pravidla nedojde. Nerad by se procházek po lese a sbírání hub vzdal. „Brouzdat se lesem je krásná věc, a když houby rostou, tak je to radost navíc,“ zasnil se oblíbený kuchař. „Nejradši mám pravé hříbky. Baví mě jejich vůně, chuť i relativní dostupnost. Ale hříbky to nekončí, mám rád také ryzce a lanýže. Vaření s houbami je krásná část sezóny,“ doplnil na závěr Zdeněk.
Prostor X: Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem