Přiznání šéfkuchaře Pohlreicha: Podvod s kapry | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Přiznání šéfkuchaře Pohlreicha: Podvod s kapry

Když emigroval do Nizozemska, nemohl Zdeněk Pohlreich rok vařit.
Když emigroval do Nizozemska, nemohl Zdeněk Pohlreich rok vařit.  (archiv Blesku)

Co na srdci, to na jazyku! Alespoň když radil na obrazovce po hospodách. Obávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (66), který si podnikáním přišel na slušné peníze, ne vždy hrál fér. Za bývalého režimu si přivydělával podvodem!

Než se stal uznávaným šéfkuchařem vyhlášených pražských restaurací, přivydělával si před Vánoci prodejem kaprů. Prý aby bylo na kořalku. „Nejhorší při prodeji kaprů bývávalo, když bylo těsně nad nulou, protože to je ti úplně stejná zima, ale ta váha nenamrzá, není to prostě zábavný. Blbě se to pak počítá. Musí se dát víc toho rumu, aby ta cenotvorba dávala vůbec nějaký smysl,“ přiznal Honzovi Dědkovi (52) při natáčení jeho 7 pádů.

Místo rukou jelita

Narážel tak na známý trik – v mrazu kapři na stejné váze váží víc, protože zmrzlý led na ní funguje jako přírodní závaží. Dnes majitel několika podniků se u kádí tehdy nicméně dost nadřel. „Místo rukou jsme měli fialový jelita. Byla to jedna z nejtvrdších věcí, které jsem kdy dělal,“ vzpomínal Pohlreich.

Dnes už nejen že kapry neprodává, už ani nevaří, tedy přesněji řečeno – ve svých restauracích nevaří. „Rozhodl jsem se zmenšit si pracovní úvazek. Doma vařím, protože mám manželku. A mám dva psy, pro ty se musí vařit taky. Co zbude nebo co je zrovna ve slevě, nakoupím a vařím jim,“ překvapil šéfkuchař s tím, že sám se s chutí nají i ve fastfoodu.

Manželka šéfa Zdeňka Pohlreicha: 10 let od boje s rakovinou prsu! Jak je na tom teď?

Video se připravuje ...

Prasí u okýnka

„Když si chci zaprasit, nenápadně zajedu do drive in, objednám si u okýnka a tam se ozve – pojď se podívat, pojď se podívat, je tady Pohlreich,“ smál se šéfkuchař, který si prý vždy objedná dva kousky smaženého kuřete a během jízdy autem je rychle sní, aby to na něho doma neprasklo.



Přečtěte si
strng
4. 4. 2024 • 17:30

Já tohohle velkopodnikatele v gastronomiii co vydává zamazany talíř za 1000 korun nemám ráda. Je to hulvat a kromě sprostoty a hrubosti nic jiného nepredvadi. Ale tady v Čechách se chytil protože nic tak nepotěší českého člověka jako když někdo drbe jeho spoluobcana.

ELLA Průšová
3. 4. 2024 • 19:55

A za dnešního režimu, podvádí mnohem víc! Česko na grilu, to vymyslel nějaký trotl, to je o ničem, otravné a šizuňk Pohlreich je už nekoukatelný! Hulvát, šizuňk, drzej sprosťák a tu ruku, co furt dává lidem na rameno, tu bych mu urazila!! Pohlreichovi!

Alva
3. 4. 2024 • 16:19

Už jsou ty zážitky obehrané a vzhledem ke svému věku by mohl změnit šatník.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.