Přiznání šéfkuchaře Pohlreicha: Podvod s kapry
Co na srdci, to na jazyku! Alespoň když radil na obrazovce po hospodách. Obávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (66), který si podnikáním přišel na slušné peníze, ne vždy hrál fér. Za bývalého režimu si přivydělával podvodem!
Než se stal uznávaným šéfkuchařem vyhlášených pražských restaurací, přivydělával si před Vánoci prodejem kaprů. Prý aby bylo na kořalku. „Nejhorší při prodeji kaprů bývávalo, když bylo těsně nad nulou, protože to je ti úplně stejná zima, ale ta váha nenamrzá, není to prostě zábavný. Blbě se to pak počítá. Musí se dát víc toho rumu, aby ta cenotvorba dávala vůbec nějaký smysl,“ přiznal Honzovi Dědkovi (52) při natáčení jeho 7 pádů.
Místo rukou jelita
Narážel tak na známý trik – v mrazu kapři na stejné váze váží víc, protože zmrzlý led na ní funguje jako přírodní závaží. Dnes majitel několika podniků se u kádí tehdy nicméně dost nadřel. „Místo rukou jsme měli fialový jelita. Byla to jedna z nejtvrdších věcí, které jsem kdy dělal,“ vzpomínal Pohlreich.
Dnes už nejen že kapry neprodává, už ani nevaří, tedy přesněji řečeno – ve svých restauracích nevaří. „Rozhodl jsem se zmenšit si pracovní úvazek. Doma vařím, protože mám manželku. A mám dva psy, pro ty se musí vařit taky. Co zbude nebo co je zrovna ve slevě, nakoupím a vařím jim,“ překvapil šéfkuchař s tím, že sám se s chutí nají i ve fastfoodu.
Manželka šéfa Zdeňka Pohlreicha: 10 let od boje s rakovinou prsu! Jak je na tom teď?
Prasí u okýnka
„Když si chci zaprasit, nenápadně zajedu do drive in, objednám si u okýnka a tam se ozve – pojď se podívat, pojď se podívat, je tady Pohlreich,“ smál se šéfkuchař, který si prý vždy objedná dva kousky smaženého kuřete a během jízdy autem je rychle sní, aby to na něho doma neprasklo.