Kotrbová odmítla novou Zlatovlásku: Ta role mi zničila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kotrbová odmítla novou Zlatovlásku: Ta role mi zničila život!

Jorga Kotrbová se stáhla z veřejnosti.
Jorga Kotrbová se stáhla z veřejnosti. (Jiří Jevický/Three Brothers Production, ČT, archiv)

Po 52 letech se začala natáčet nová verze legendární pohádky Zlatovláska, která katapultovala na výsluní Petra Štěpánka (75) coby kuchtíka Jiříka a Jorgu Kotrbovou (76), princeznu se zlatými vlasy. „Ta role mi zničila život,“ říká ovšem dnes Kotrbová.

To vůbec nechápe Štěpánek, jenž má Zlatovlásku ze všech pohádek, které kdy natočil, nejraději. Proto přijal roli i v nové verzi, kde hraje krále.

Jako Pyšná princezna

„Mně ten film zkazil život. Pro všechny už jsem navždy byla ta Zlatovláska. Začala jsem ji nenávidět a dodnes o ní nemůžu slyšet,“ říká Kotrbová a člověk jako by slyšel její kolegyni Alenu Vránovou (91). „Pyšná princezna? Rozvíjej se poupátko? Zavaž mi střevíček? Dejte pokoj! Život mi ten film zkazil, zaškatulkoval mě, jako kdybych nehrála v životě nic jiného,“ dodnes dopáleně reaguje Vránová.

Které herečky si zahrají pohádkovou Zlatovlásku? Podívejte se!

Video se připravuje ...

Už nejsem herečka

Kotrbová na rozdíl od ní pověsila herectví na hřebík před 21 lety. „Už dávno nehraju, ale kdybych hrála a byla mi v nové Zlatovlásce nabídnuta role nějaké stařeny, tak ani náhodou. Do stejný vody dvakrát nevstupuj!“ zdůrazňuje. Stáhla se z veřejnosti, žije poklidný život na venkově mezi koňmi a o pozornost už nestojí. „Nezlobte se, já se k ničemu vyjadřovat už nebudu. Ani k rodině, ani k sobě, ani ke Zlatovlásce. Já už jsem osoba neveřejná, žádná herečka, jen ženská, která chce ještě žít a užít si života bez cizích očí. V přírodě a se zvířaty,“ prohlásila pro Aha! Kotrbová.

Filip Renč představil svoji Zlatovlásku: Bude to velká podívaná!

Video se připravuje ...

Trápení a Boháček

Kotrbová přitom platila za jednu z hvězd 70. let. Hrát začala už ve 14 letech, kdy ji do role plaché školačky Lenky obsadil do filmu Trápení režisér Karel Kachyňa (†79). Dívku, jež má ráda zvířata a spřátelí se s divokým koněm, tehdy ani příliš hrát nemusela. Divákům se poprvé vryla do paměti rolí v komedii Utrpení mladého Boháčka s Pavlem Landovským (†78) v hlavní roli. A jedinečný dabing předvedla coby major Houlihanová v legendárním americkém seriálu MASH.



Přečtěte si
faaanda
11. 4. 2024 • 08:52

Kecy v kleci. Zajímavé je, že Karel Fiala, který se na rozdíl od obou jmenovaných dam stal opravdu hercem jediné filmové role, nikdy na limonádníka nežehral.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.