Bolek Polívka (74) jásá: Stěhování z AZYLU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bolek Polívka (74) jásá: Stěhování z AZYLU!

Bolek Polívka s primátorkou Brna Markétou Vaňkovou (46, ODS) při tiskovce v sále Břetislava Bakaly 26. března 2024.
Bolek Polívka s primátorkou Brna Markétou Vaňkovou (46, ODS) při tiskovce v sále Břetislava Bakaly 26. března 2024. (Hynek Zdeněk)

Větší a modernější. Herec Bolek Polívka (74) po roce nuceného azylu slaví. Už za pár dní přestěhuje své divadlo do brněnského centra. Diváci za ním zamíří už 11. dubna do sálu Břetislava Bakaly v Bílém domě, který prochází posledními úpravami.

Sága aneb Vizovský zázrak. Tak se jmenuje představení, které 11. dubna otevře v předpremiéře a o den později ve světové premiéře nové divadlo herce Bolka Polívky. „Splnil se mi americký sen dostat se z Dělnického do Bílého domu. Doufám, že se tady bude všem líbit, nám hercům na jevišti i divákům v hledišti,“ mluvil nadšeně Polívka.

Bolek Polívka se dočkal nového divadla, bude v tzv. Bílém domě.

Video se připravuje ...

Nové stropní osvětlení, přestavba hlediště... Rekonstrukce stávajícího sálu nebyla zadarmo. „Stála přibližně 13 milionů korun,“ vypočítala primátorka Brna Markéta Vaňková (46, ODS). Vybavení dodalo i samotné divadlo. „Pořídili jsme novou technologii ozvučení a inovovali světelnou techniku, protože ne vše z toho stávajícího bylo možné využít. Teď musíme do premiéry vše zapojit a otestovat,“ dodal ještě principál Polívka.

Tady už jsou doma

Polívka měl divadlo na Jakubském náměstí 29 let. Statici ale před rokem zjistili velmi špatný stav budovy, jejíž oprava potrvá pět let. Divadlo tak muselo místo opustit a od září 2023 působilo v Dělnickém domě v Židenicích. Teď už chce v Bílém domě, který je od původního divadla několik set metrů, zůstat natrvalo. Sál má kapacitu 320 míst, o 30 více, než mělo předchozí divadlo. Leží u zastávky Česká, kam se vedle trolejbusů dá dostat tramvajemi č. 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11 a 12.

Bolek Polívka pozval diváky do svého divadelního azylu v Židenicích

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.