Jaroslav Satoranský: Kvůli Polívkovi přišel o práci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Jaroslav Satoranský: Kvůli Polívkovi přišel o práci

Jaroslav Satoranský
Jaroslav Satoranský (Blesk:Tonda Tran)

Podstoupil operaci tříselné kýly! Proto se také letos v létě musela zrušit všechna představení Shakespearových Veselých paniček windsorských s Bolkem Polívkou (74), na které se v červenci těšilo Brno a v srpnu Praha. „S Bolkem totiž hra stojí i padá,“ vysvětlil Aha! Jaroslav Satoranský (83), který v »paničkách« také hraje, a teď zůstal bez práce.

Měšťanskou komedii o ženském důvtipu a mužské žárlivosti napsal Shakespeare za pouhé dva týdny v královském letním sídle Windsoru v roce 1597 a pro Letní shakespearovské slavnosti ji zpracoval režisér Jiří Menzel (†82).

Na MFF KV oceněný Bolek Polívka: Museli mě přesvědčit, že to není protekce

Video se připravuje ...

„Bolek v inscenaci hraje bonvivánského rytíře Jana Falstaffa, který se pokouší svést a okrást dvě vdané ženy, paní Pažoutovou a Brouzdalovou. Je nezastupitelný, takže letos se kvůli potížím s jeho kýlou inscenace vůbec nehrála,“ vysvětlil Satoranský s tím, že Bolek měl velké bolesti i před operací, musel chodit o holi, což se s jeho rolí také neslučovalo. „Letos jsme měli Paničky hrát už po patnácté a doufám, že to vyjde zase příští rok. Ale, jak říkám, všechno záleží na Bolkovi,“ dodal herec.

Už není »věčně mladý«

O holi dorazil valašský král Polívka už i na MFF v Karlových Varech na začátku července. „Mám tříselnou kýlu, budu muset na operaci. Termín už mám. Někdy to začne bolet, takže si pomáhám holí,“ vysvětloval tehdy herec s tím, že bude muset kvůli operaci přerušit i natáčení filmu Věčně mladí na Slovensku. „Je mi to líto, ale nedá se nic dělat, rekonvalescenci budu po operaci potřebovat,“ konstatoval Polívka.

Krkonošské pohádky – i po 40 letech nejoblíbenější večerníček

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
ELLA Průšová
31. 8. 2023 • 21:07

Určitě byl, ale nikdy nechlastal, do němoty! Polívka, to je starej ožungr a je to na něm vidět! Pan Satoranský je dobrej herec, moc dobrej!

Uživatel_973012
30. 8. 2023 • 08:21

Aby se Satoranský neudělal. On nikdy nemocný nebyl? Sobec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.