Bolek Polívka (74): Drsná slova o konci života | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bolek Polívka (74): Drsná slova o konci života

Fretti (vlevo) a Barin s principálem v Manéži.
Fretti (vlevo) a Barin s principálem v Manéži. (Foto Aha! – Jiří Nováček, ČT)

Pražské Studio Dva oslavilo 10 let působení na stálé scéně a kdo rozhodně nemohl chybět, byl Bolek Polívka (74). Ten zavzpomínal na Milana Lasicu (†81), kterému tak trochu závidí, že se mu povedlo umřít na jevišti.

Herec a mim Bolek Polívka hraje především v Brně, ale vidět ho může i pražské půblikum, a to právě ve spojení se Studiem Dva. „Já tady hraju rád, je to příjemný, já tady i hostuju. Nejenom že hrajeme naše představení, ale ve hře Věra hraji tatínka Ivany Chýlkové. A to je velké potěšení,“ popsal své spojení s divadlem Bolek.

Bolek Polívka: Už jsem tužší člověk, stáří střídá chátrání!

Video se připravuje ...

S přibývajícím věkem už musí vybírat, na jaké role kývne. „Divadlo, to je živá voda bez pěny, ale já třeba už jsem tužší člověk, stáří střídá chátrání. Když jsem psal hru Šašek a syn pro mě a pro Vladimíra, tak už tam mám dvě hůlky. Už tehdy jsem se připravoval, že jednou přijde stáří,“ prozradil Polívka.

Zavzpomínal i na svého divadelního parťáka, se kterým se nejčastěji setkával na prknech tohoto divadla, Milana Lasicu. „Každý herec chce být co nejdýl na jevišti a snem každého herce vlastně je na jevišti umřít, což se podařilo třeba Milanu Lasicovi. Třeba se mi to také povede... No, říkám, že to je sen mnohých herců, Woody Allen však říká krásnou větu: Já nechci žít v srdcích svých obdivovatelů, já chci žít na Manhattanu, v mém bytě s výhledem na Central park. Tak to by se mi taky líbilo žít, teda jen v našem domku u lesa s výhledem na zahradu,“ zamyslel se Bolek Polívka.

Thálií oceněný Bolek Polívka: Která jeho žena vydá za všechny?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
nilud
24. 9. 2023 • 18:54

Neměl chlastat 🍾

ELLA Průšová
24. 9. 2023 • 14:49

Bolku,...Bolek Polívka: Už jsem tužší člověk, stáří střídá chátrání!...., to jde ruku v ruce! Možná si také netušil, že to bude až takhle nehezké! Já také ne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.