Lasicův vzkaz ze záhrobí: Chtěl, aby to zůstalo v tajnosti, říká švagrová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lasicův vzkaz ze záhrobí: Chtěl, aby to zůstalo v tajnosti, říká švagrová

Emotivní klip k poslední písničce Milana Lasici
Emotivní klip k poslední písničce Milana Lasici (reprofoto youTube)

Ani jeho rodina nevěděla, že pracoval na novém albu. A i když od náhlé smrti herce Milana Lasici (†81) uběhly už dva roky, až teď, symbolicky na Svátek všech svatých, měla premiéru první písnička. Slzy do očí vehnala i vdově po herci Magdě Vášáryové (75).

Lasica byl na poli umění činný až do smrti, a to doslova a do písmene – zesnul totiž v neděli 18. července 2021 přímo na jevišti svého domovského divadla v Bratislavě. Pár měsíců před svým skonem se ale věnoval nahrávání nového alba nazvaného Básnenie. „Na žádost pana Lasici ho drželi v utajení až do úplného dokončení,“ citoval hercovu PR manažerku deník RTVS. Ve středu 1. listopadu pak slovenská rádia poprvé písničku z chystaného alba s názvem List do vetra odvysílala. A záhy se objevil i videoklip. Kromě prostřihů na zpívajícího herce, známého třeba z komedií Vážení přátelé, ano, Srdečný pozdrav ze zeměkoule či Saturnin, jsou zde k vidění herecké osobnosti ze Slovenska a Česka, které se při poslechu písně neubrání slzám.

Zemřel Milan Lasica (†81): Odešel přímo na jevišti během děkovačky!

Video se připravuje ...

V klipu vzpomíná třeba Lasicova švagrová, herečka Emília Vášáryová (81): „Milan byl velmi introvertní, tichý člověk. Většinou velmi vážný a velmi smutný, velmi plachý. Já se nedivím, že chtěl, aby to zůstalo v tajnosti...“ konstatuje pohnutým hlasem. Ve videoklipu účinkují i další členové jeho rodiny, manželka Magda Vášáryová (75) či dcera Hana Lasicová (42), z kolegů jsou to třeba Daniela Kolářová (77), Zdeněk Svěrák (87), Jitka Čvančarová (45), Jiří Lábus (73), Milan Kňažko (78), Jiří Bartoška (76) či herec a komik Bolek Polívka (74). Ten dojemný klip vystihl v úplném závěru. Sundá si klobouk v úctě z hlavy a hlesne výstižná slova: „Těžko neplakat, těžko neplakat... No jo, kluci, je to ku*va krásné...“

Emília Vášáryová na Tháliích: Do filmu už se nevrátím!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
praotec_cech
6. 11. 2023 • 10:05

No ze bych videl plakat Magdu, tak to jsem asi videl jiny klip. Plakala Emilka. Magda nic. Ale neprekvapuje. Ti, kdo vedi, se nedivi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.