Bude muset Vášaryová utéct ze Slovenska? ÚTOK NOŽEM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Bude muset Vášáryová utéct ze Slovenska? ÚTOK NOŽEM!

Magda Vášáryová
Magda Vášáryová (Foto Blesk - Jakub Poláček)

Herečku a bývalou političku Magdu Vášáryovou (75) výsledky parlamentních voleb na Slovensku vůbec nepotěšily. Svou nespokojenost se rozhodla vyjádřit veřejně, čímž proti sobě poštvala některé voliče vítězné strany Smer. Ti se navíc rozhodli jednat.  

To, čeho se Magda Vášáryová nejvíce obávala, se nakonec stalo realitou. Novou slovenskou vládu budou tvořit strany Smer, Hlas a SNS. Své pobouření ventilovala v rozhovoru pro český server Novinky a rozhodně si u toho nebrala servítky, a to jak směrem k budoucímu znovuzvolenému premiérovi Robertu Ficovi (59), tak k jeho voličům.

První slova Fica po vítězství: Budu se ucházet o post premiéra

Video se připravuje ...

„Robert Fico a jeho družina, co jsou taky už lidé, kteří jsou tam dávno, třicet let – už víme, že od nich nemůžeme nic čekat, nic, co by bylo pozitivní pro moderní Slovensko,“ uvedla v rozhovoru pro český web Vášáryová, která se svými slovy dotkla i některých Slováků. „Uvidíme, nakolik se ztotožnili s hledáním voličů mezi nesystémovými voliči anebo vysloveně spodinou.“ To si ovšem někteří nechtěli nechat líbit a rozhodli se pro ostrou odpověď.  

Jak napsal slovenský web Šarm Pluska, nezisková organizace Post Bellum, která se zaměřuje na zločiny fašismu a komunismu, oznámila na sociálních sítích, že došlo k vandalismu na výstavě zaměřující se na silné slovenské ženy, mezi nimiž je i Magda Vášáryová. A právě panel popisující život slovenské herečky a političky byl výrazně poničený.

Postřižiny. Těhotná Vašáryová pořád jedla, nepřibrala ani deko

Video se připravuje ...

„Speciální panel, na kterém je životní příběh paní Magdy Vášáryové, byl mezi sobotou (7.10.2023) a dnešním ránem, kdy nám byla událost nahlášena (11.10.2023), podélně proříznut. Aktuálně zjišťujeme, zda bude možné panel opravit, nebo bude nutné jej nově vytisknout a nainstalovat,“ napsala organizace na svém instagramovém profilu.

„Ať už šlo o vandalismus nebo čin vůči paní Vášaryové nebo Post Bellum – věc nebereme na lehkou váhu. Nemíníme akceptovat takové projevy a každý jeden případ řešíme s příslušnými bezpečnostními složkami a našimi právníky,“ dodala v prohlášení. Reakce občanů nespokojených se slovy Vášáryové byla velmi ostrá a lze jen doufat, že se nebude stupňovat...



Přečtěte si
stoura
16. 10. 2023 • 13:45

Jestli bude muset utéct ze Slovače ,tak proboha někam jinam!!! Tady tých jejich krajanů už tady máme nepočítaně!!!

yarda
14. 10. 2023 • 09:50

Povedzte Kefalíová, čo vy si predstavujete pod takými slovami "moderní Slovensko"?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.