Exkluzivní foto: Havlová s Clintonem vzpomínali na Havla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Exkluzivní foto: Havlová s Clintonem vzpomínali na Havla

Bývalý prezident USA Bill Clinton zavzpomínal na návštěvu Prahy před 30 lety. V Redutě mu dělali společnost například prezident Petr Pavel s manželkou Evou, první dáma Dagmar Havlová, kterou doprovázela dcera Nina, někdejší premiér Mirek Topolánek či americký velvyslanec v Praze Bijan Sabet.
Bývalý prezident USA Bill Clinton zavzpomínal na návštěvu Prahy před 30 lety. V Redutě mu dělali společnost například prezident Petr Pavel s manželkou Evou, první dáma Dagmar Havlová, kterou doprovázela dcera Nina, někdejší premiér Mirek Topolánek či americký velvyslanec v Praze Bijan Sabet. (Miloš Schmiedberger)

V přátelském duchu a vzpomínání se nesla nedělní návštěva amerického exprezidenta Billa Clintona (77) v Redutě. Jak Blesku prozradila bývalá první dáma Dagmar Havlová (70), spolu se bavili nejen o Václavu Havlovi (†75), ale také o dětech a rodině.

V neděli do Reduty na neformální posezení s Clintonem zavítali třeba současný prezident Petr Pavel (62) s manželkou Evou (59), někdejší premiér Mirek Topolánek (67) a řada dalších význačných hostů. Podle exkluzivních fotografií Miloše Schmiedbergera, které má Aha! k dispozici, se večer nesl v přátelském setkání. „Pan prezident Clinton nás s dcerou Ninou vřele přivítal,“ potvrdila Aha! Dagmar Havlová. „Dlouho jsme si pak povídali o našich rodinách a minulých setkáních s Hillary a jejich dcerou Chelsey. Bill mou Ninu neviděl od pohřbu manžela. Mě ovšem potkával na konferencích o bezpečnosti, pořádaných na Pražském Hradě společností Jagello 2000,“ upřesnila bývalá první dáma. Ta pro večerní párty oblékla kalhotový kostým, perlové náušnice a náhrdelník. Na přípitek všichni včetně Petra Pavla a jeho ženy zvolili šampaňské.

Dagmar Havlová: Z pohřbu Hlaváčové se bez opory neobešla!

Video se připravuje ...

Saxofon má

Byl to v roce 1994 velký poprask, když se Clinton vydal s Havlem a americkou ministryní zahraničí Madeleine Albrightovou (†84) na procházku Prahou. Po krásách metropole pozval tehdejší prezident americké hosty na pivo do starobylé pivnice U zlatého tygra, kde Havel sám sedával poblíž spisovatele Bohumila Hrabala (†82). Po večeři spláchnuté několika půllitry zamířili do nedaleké Reduty se zástupy novinářů v patách. Teď v neděli to bylo o poznání klidnější. „Václav Havel mi moc chybí. Tehdejší návštěva byla jednou z událostí, kterých si v životě nejvíce cením,“ přiznal předevčírem Clinton. Saxofon, který od Václava dostal, nechal doma. Ale prozradil, že si na něj občas zahraje.

Dostane další řád

Prezident Pavel vyznamená dnes Clintona na Pražském hradě. Jenže bývalý americký prezident už nejvyšší metál – Řád bílého lva – má. Clinton tak podle zdroje Blesku z okolí prezidenta dostane Řád T. G. Masaryka. A to přes to, že není řádový den, tedy 1. ledna nebo 28. října. „Neodporuje to zákonu, cizímu státnímu příslušníkovi to lze udělit i mimo řádové dny,“ vysvětlil pro Aha! bývalý hradní protokolář Miroslav Sklenář.

Hvězdné Inkognito: Před kamerami to rozjela Bohdalová s Havlovou! Došlo i na polibky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Jozef Baumgartner
13. 3. 2024 • 10:43

Ešte šťastie že tam nemáte oválnu pracovňu. Tá by sa bola schopná prefajčiť aj biekeho domu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.