Jana Hlaváčová (†85): Utajená rozlučka slavných! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jana Hlaváčová (†85): Utajená rozlučka slavných!

Filmová a divadelní legenda zemřela 13. ledna.
Filmová a divadelní legenda zemřela 13. ledna. (Martin Hykl, Jiří Černohorský, archiv)

Budou to už dva měsíce, co zemřela Jana Hlaváčová (†85). Kamarádi a kolegové se s ní ale loučí doteď. Podle informací deníku Aha! v Praze před několika dny proběhl druhý kar, na němž zesnulou herečku zapili např. Petr Kostka (85) či Ivan Trojan (59).

První kar se konal hned v den pohřbu Toničky z Básníků, tedy v pátek 26. ledna. V baru vedle Národního divadla se sešla velká rodina Hlaváčové v čele s dcerou Bárou Munzarovou (52) a jejím manželem Martinem Trnavským (53).

Chtěla poděkovat

Jenže rodina se chtěla v klidu setkat i s vybranými hereččinými kamarády a kolegy. „Bára tedy obvolala několik lidí, jimž chtěla osobně poděkovat a dát si s nimi na mámu skleničku. Na přelomu února a března se sešli v centru Prahy na večeři. Byl to moc milý večer,“ prozradil Aha! zdroj z divadla. Na druhém karu kromě Kostky a Trojana, kteří měli proslov na posledním rozloučení s herečkou ve Zlaté kapličce, dorazili také kolegové z Divadla na Vinohradech Simona Postlerová (59) či Václav Vydra (68).

Barbora Kodetová na pohřbu Hlaváčové: Vysvětlila mi, o čem je herectví

Video se připravuje ...

Rozptyl až na jaře

Rodina Jany Hlaváčové všem přítomným na karu oznámila, že maminku nechají rozptýlit na loučce na Zbraslavi na jaře, až se zlepší počasí. To už dříve deníku Aha! potvrdilo pražské arcibiskupství.

Požádala o pomoc

Munzarová v době, kdy její maminka zemřela, byla s manželem na dovolené v Thajsku. Proto se také pohřeb Hlaváčové konal až takřka s dvoutýdenním odstupem. Následně herečka popsala, jak odcházení nejen mámy, ale i táty Luďka Munzara (†85) před pěti lety prožívala. „Ta duše se dá dochovat v domácí péči i bez bolesti, nechat ji tak převézt na druhou stranu. Lehké to není, bez pomoci mé zlaté sestry a všech pečovatelek by to nešlo,“ rozplakala se na Primě Munzarová. „Skláním se přede všemi, kdo mi pomohli, a vlastně i sama před sebou,“ uzavřela herečka.

Dagmar Havlová: Z pohřbu Hlaváčové se bez opory neobešla!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.