Nejvyšší muž světa potkal nejmenší ženu! Rozdíl 188 centimetrů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nejvyšší muž světa potkal nejmenší ženu! Rozdíl 188 centimetrů

Jyoti vidí svět z podhledu.
Jyoti vidí svět z podhledu. (Foto Profimedia.cz)

Šest let od posledního střetnutí v Egyptě se znovu potkali nejvyšší muž planety Sultan Kösen (41) s Jyoti Amgeovou (30), která je pro změnu nejmenší ženou světa. Jejich tělesný rozdíl činí neskutečných 188 centimetrů!

Oba drží zápis v Guinnessově knize rekordů, přičemž u obou je neobvyklá velikost způsobena zdravotními komplikacemi. Dvojice se poprvé setkala v roce 2018, kdy se oba nechali zvěčnit u egyptských pyramid. Sultan nosí boty závratné velikosti 62, podle fotografií se zdá, že by se do jeho škrpálu Jyoti téměř celá vešla! Tentokrát oba pózovali fotografům v kalifornském hotelu Irvine. Když se Jyoti posadila Sultanovi do klína, vypadala jako panenka na hraní...

Oba berou život s nadhledem.

Rozvedený obr

Turecký Kurd Sultan měl v 10 letech nádor za okem. Ten způsobil jev zvaný gigantismus, při němž dochází v hypofýze (podvěsek mozkový) k nadměrné produkci růstového hormonu. Nádor mu lékaři vyoperovali, Sultanova výška se ale i tak zastavila až na hodnotě 251 centimetrů! V roce 2013 se oženil s 1,75 vysokou partnerkou Merve Dibovou (31). Po osmi letech soužití se ale rozvedli, prý kvůli jazykové bariéře. On totiž hovořil turecky, zatímco ona jen arabsky. Aby uživil sebe i rodinu, pracoval Kösen jako farmář. Při chůzi se musí opírat o berli.

Mrňavá hvězda

Indka Jyoti trpí od narození achondroplázií. Jde o mutaci, která ovlivňuje růst kosterního systému. Proto narostla na pouhých 63 centimetrů! Živí se jako herečka. Spolupracovala s Jessicou Langeovou (74) a dalšími hollywoodskými hvězdami. Zahrála si i ve známém seriálu American Horror Story. Držitelkou rekordu se stala v 18 letech, tedy v roce 2011. Tou dobou byl do knihy rekordů zapsán oficiálně i Sultan.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.