Karel Hábl (†87): TAJNÁ ROZLUČKA SLAVNÝCH PARŤÁKŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Karel Hábl (†87): TAJNÁ ROZLUČKA SLAVNÝCH PARŤÁKŮ!

Tajná rozlučka se zesnulým hercem Karlem Háblem (†87)
Tajná rozlučka se zesnulým hercem Karlem Háblem (†87) (David Kundrát, archiv)

Odešel v plné síle a uprostřed velkých plánů. Nejbližší Karla Hábla (†87) se ani po týdnu nesmířili s jeho nečekanou smrtí 2. února. Principálka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková (41) uspořádala tajný soukromý kar, kam pozvala rodinu a kolegy.

I když to pro hercovu vnučku Kateřinu (38) a přítelkyni Janu Sirovou (64) bylo hodně těžké, přišly se rozloučit. „Je to tady velmi decentní,“ ocenila Jana. „Ještě mě ale mrazí z jednoho zážitku. Před časem jsme si s Kájou povídali, jak to bude, až tady jeden z nás nebude. Že dá tomu druhému nějak vědět, že o něm ví,“ popsala opatrně hercova přítelkyně. „Když jsem byla v Kájově bytě naposledy, zničehonic se otevřely dveře na chodbu. Úplně jsem strnula,“ vylíčila Jana velmi emotivní chvíli.

Mlátil se o zem

Na zážitky s Karlem zavzpomínali také kolegové. „Když jsme zkoušeli hru Řádí jako tajfun, musela jsem ho v jeho věku přimět k několika pádům. Chtěla jsem být co nejvíc opatrná, ale Karel do toho šel s velkou vervou a mlátil sebou o zem jako mladík,“ ocenila choreografka Andrea Straková. Herec a režisér Lukáš Burian (45) líčil krušné chvíle na zájezdy. „Když Karel nebyl za volantem, prosil, aby se jezdilo pomalu a aby se řidič hodně soustředil. Chytal se při tom i za hlavu. Sám přitom jezdil rychle,“ popisoval časté cesty. Když zapařili po premiéře, odcházel prý Karel nad ránem s tím, že jde v devět plavat.

Zlata Adamovská & Petr Štěpánek: Jak se dali dohromady a jak to chodí u nich doma?

Video se připravuje ...

Poslední sbohem

Hercova rodina je z jeho nenadálého odchodu tak zničená, že nemohla udělat veřejný obřad. Divadlo Radka Brzobohatého proto uspořádalo komorní rozlučku. Připít velkému herci malých rolí tak do divadelního klubu přišli kamarádi jako Petr Štěpánek (75), Antonín Hardt (88), Vlasta Peterková (76), Anna Kulovaná (42), Vanda Károlyi (52) a mnoho dalších.

Měl tolik plánů...

Karel Hábl nejen zkoušel novou hru v Divadle Radka Brzobohatého, ale taky se začal učit anglicky. Plánoval ještě hodně cestovat a poznávat nové země. Svůj věk si vůbec nepřipouštěl, miloval život. Infarkt myokardu vše zhatil.

Vnučky světačky

Herec byl díky třem vnučkám od dcery Báry dokonce už pradědečkem. Vnučka Kateřina (38) se vdala do Francie, ale momentálně žije v Česku a chystá se s rodinou do Ameriky. Nicol je ve Velké Británii, Rozálie zatím bydlí v Praze na Smíchově.

Herec Karel Hábl o natáčení se slavnými filmovými kráskami: Schoberová v panice tloukla hlavou o zeď!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.