Půl roku po smrti Yvonne Přenosilové (†76): HROB JEN Z HROUDY HLÍNY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Půl roku po smrti Yvonne Přenosilové (†76): HROB JEN Z HROUDY HLÍNY!

Marta Kubišová byla nucena zůstat doma.
Marta Kubišová byla nucena zůstat doma. (Marek Pátek, Pavel Machan)

Jen stěží byste našli dva rozdílnější hroby, než jsou místa posledního odpočinku Yvonne Přenosilové (†76) a Juraje Herze (†76) na Novém židovském hřbitově v Praze. Zatímco režisér má honosný náhrobek, zpěvačka se musí (zatím) spokojit s hromádkou hlíny a kamení.

Interpretka nesmrtelných songů Boty proti lásce či Roň slzy není navíc pohřbena pod svým rodným a zároveň uměleckým jménem, ale občanským. Místo Yvonne Přenosilová tak na cedulce stojí Yvonne von Schuckmann. V roce 1978 se totiž provdala za šlechtice Andrease von Schuckmanna a stala se baronkou. Rok nato se jí narodil syn Maxmilian Philipp von Schuckmann (dnes 45), který žije v Německu. Není to ovšem jeho vina, že je hrob jeho matky tak »chudý«.

Půjde Babiš opět k soudu? Kde tankujeme nejlevněji. A loučení s Přenosilovou

Video se připravuje ...

„Podle židovských tradic je tělo pohřbeno co nejdříve po smrti, ideálně v ten samý den, avšak kámen se pokládá až nejdříve po roce,“ vysvětluje český hudební skladatel a publicista Alexander Goldscheider (73) žijící v Anglii, který se při své návštěvě v Praze zastavil i na hřbitově za Přenosilovou. Její »soused« – mistr filmových hororů Juraj Herz – se kamenného náhrobku dočkal dokonce až 5 let po smrti (zemřel v dubnu 2018). Loni v říjnu ho nechal zhotovit režisérův syn z prvního manželství Michal Herz (63). Odpočívá v něm nejen jeho otec Juraj, ale také maminka Eva Herzová (†86), která odešla v květnu 2022.

Nesplněné přání

O tom, kde bude režisér filmů Petrolejové lampy, Spalovač mrtvol či Den pro mou lásku pohřben, vedla rodina dlouhé diskuse. Podle své poslední partnerky, herečky Martiny Hudečkové (59), nechtěl veřejný pohřeb a přál si být rozptýlen mezi vrbičkami na milované chalupě na Jindřichohradecku. Syn Michal z prvního manželství a dcera Annelie (34), kterou měl Juraj s druhou manželkou, herečkou Terezou Pokornou (63), ale byli jiného názoru. „Děti mají právo rozhodovat, ne já,” řekla Aha! Hudečková, která nakonec rezignovala, takže je Juraj Herz pohřben na Novém židovském hřbitově v Praze.

 

»Chudý« hrobeček Yvonne Přenosilové.

Petr Janda na pohřbu Yvonne Přenosilové (†76): Pamatuji ji jako patnáctiletou holčičku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
miroslava13
4. 2. 2024 • 12:06

pohřeb jsem sledovala na netu....byl divný. ale u židovských je to asi normální. ale byl to zdlouhavý proces spojený s putováním k místu posledního odpočinku. Neckář tam málem nedošel!

travina
3. 2. 2024 • 16:31

Econe, vy jste ale ho.vado, to snad není možné. Komouš co? Fůůůůj

EM1234
3. 2. 2024 • 11:03

Třeba čekají, že se o "hvězdu" postaráme my.

EconEcon
3. 2. 2024 • 09:20

A co by ještě chtěla - emigrantka. Si myslela, jak jí všichni skočí pod pantofle a budou ji zvedat až do nebes. Hlásila na rádiu Svobodná Evropa a tím se totálně znemožnila. Po převratu se rychle vracela do Česka, aby se aspoň najedla. Frau - chrapěnka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.