Strach o bratra Marka Ebena (66): STŘELBĚ UNIKL JEN O MINUTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Strach o bratra Marka Ebena (66): STŘELBĚ UNIKL JEN O MINUTY

Moderátor Marek Eben
Moderátor Marek Eben (Aha! – David Kundrát, ČT, ara)

V předvánočním čase chystal adventní zpívání. Muzikolog David Eben (59), bratr moderátora StarDance Marka, však místo příjemného programu musel kvůli střelci prchat do bezpečí. Aby se nestal jednou z obětí...

„Po ukončení kolegia ve 14:52 jsem v místnosti zůstala já a dvě asistentky, chystaly jsme se přemístit na vánoční zpívání s prof. Ebenem v prvním patře,“ napsala děkanka fakulty Eva Lehečková s tím, že na sekretariát v tu chvíli vběhl kolega ve zjevném rozrušení. „Volal, že ve čtvrtém patře probíhá útok, že je tam rozmlácený nábytek a někdo tam leží na zemi,“ popsala chvíle hrůzy Lehečková.

Zda právě David Eben není jedním z postřelených, či dokonce jednou z obětí, se strachoval i hudební publicista Petr Korál (55). Ten s muzikologem o den dříve točil rozhovor. „Ve snu by mě nenapadlo, že za pár hodin bude všechno jinak,“ napsal na Facebook. Pod příspěvkem ho ostatní uklidnili, že je v bezpečí v Rudolfinu. Deník Aha! se snažil kontaktovat jak Davida Ebena, tak jeho bratra Marka, do uzávěrky však ani jeden z nich nezareagoval.

Uvítací řeč Marka Ebena na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 2023

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.