Král Karel III. rozdal Williamovi miliony... ale co Harry? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Král Karel III. rozdal Williamovi miliony... ale co Harry?

Dorazí Sussexští na Vánoce do Anglie?
Dorazí Sussexští na Vánoce do Anglie? (archiv)

Britská královská rodina disponuje neskutečným jměním, Windsoři jsou po celé generace na seznamu nejbohatších rodů světa. Peníze však nemohou jen utrácet, jedním z panovnických atributů je majetek královské pokladny stále navyšovat, což se úspěšně dařilo nejen královně Alžbětě II., ale i jejímu nástupci. Do správy majetku je podle tradice zapojen i nástupce trůnu, princ William, kterému je též králem určen snový plat v řádu desítek milionů. Jenže, z čeho žije Harry?

Soukromý majetek krále Karla III. a jeho syna Williama primárně vychází z Cornwallského i Lancasterského vévodství, přičemž Cornwall je určen vždy nástupci trůnu, zatímco Lancaster přímo panovníkovi. Z výnosů z jejich správy se vám protočí panenky. Poslední známá cifra, kterou král Karel III. inkasoval, byla vyjádřena číslem 17, 5 miliardy korun. Výdělek z Cornwallu je sice nižší, nicméně i v tomto případě je částka závratná. William si přišel na 170 milionů korun. 

Král a královna poprvé z balkonu paláce!

Video se připravuje ...

Drahé výjezdy v řádech milionů, placený personál, soukromé cesty letadlem, to je jen střípek drahého života, který si Windsoři mohou dopřát. Jen pro představu, oficiální návštěva královského páru ve Rwandě připravila královskou kasu o pět a čtvrt milionu korun. 

Otázkou je, z čeho žije princ Harry. Jak cituje zahraniční zdroje Deník.cz, Harry inkasoval miliony za smrt své matky, Lady Diany, zároveň byl zahrnut do dědického řízení po královně Alžbětě. Další příjmy Sussexů pocházejí z podnikatelských aktivit, zejména společnosti Archewell Productions, jež uzavřela lukrativní smlouvu se společností Netflix.

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Milla
18. 1. 2024 • 17:21

To jspu zase žvásty.Windsorové nejenže nejsou jednou z nejbohatších rodin světa,oni dokonce nepatří ani mezi 300 nejbohatších rodin Británie.Jejich úkolem také není majetek soustavně navyšovat ale prostě dobře hospodařit.No a do třetice vašich bludů Cornwallské vévodství vydělává o dost víc než Lancasterské.No a Charles Williamovi žádné miliony nedal..Zase úspěšná zpráva.Kdy už se naučíte zvratky umisťovat tam kam patří?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.