Poláčkovi hrdinové ožijí: Bylo nás pět po 29 letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Poláčkovi hrdinové ožijí: Bylo nás pět po 29 letech

2023: BYLO NÁS PĚT (TENKRÁT) Herci v čele s principálem se na jevišti Divadla Na Jezerce vyřádí.
2023: BYLO NÁS PĚT (TENKRÁT) Herci v čele s principálem se na jevišti Divadla Na Jezerce vyřádí. (Foto Aha! – Mária Rušinová, ČT)

My hoši, co spolu chodíme, neboli dětští hrdinové z nesmrtelné Poláčkovy knížky Bylo nás pět, opět ožijí! Tentokrát se v ně ale převtělí dospěláci Jan Čenský (62), Petr Čtvrtníček (59) či Jan Hrušínský (68). Právě v jeho Divadle Na Jezerce se chystá premiéra s názvem Bylo nás pět (tenkrát).

Proč tenkrát? Příběh má totiž dvě časové linie – tu první všichni známe z knihy a také seriálu Karla Smyczka (73). A ta druhá se odehrává v 90. letech minulého století v domově pro seniory, kde až na Péťu Bajzu dožívají všichni Poláčkovi kluci.

Režisér a herci o natáčení seriálu Bylo nás pět: Tohle už by dneska neprošlo!

Video se připravuje ...

Co však bylo dál

„Vždycky mě zajímalo, co bylo s postavami dál,“ svěřil deníku Aha! autor jevištní adaptace a také režisér Petr Vacek (58). „Naše hra začíná v domově důchodců, kde kluci vzpomínají na všechno, co prožili. A z toho se vracíme do dětství, do těch třicátých let, a dozvídáme se něco o tom, co postavy prožily,“ vysvětlil Vacek.

Návrat do dětství

Návrat do dětských let, válka s Habrováky a nekončící klukoviny. Herci se na jevišti opravdu vyřádí. „Baví mě to moc! Možnost vrátit se do klukovských let s partou nejlepších kamarádů je radost,“ řekl Aha! principál Hrušínský. „Je roztomilé vidět, jak se hlavní herci vracejí zpátky do dětských let. Myslím, že to pohladí na duši a všichni se budou bavit,“ přidala se představitelka Rampepurdy Johana Jedličková (25). Premiéra komedie Bylo nás pět (tenkrát) se odehraje ve středu 15. listopadu v Divadle Na Jezerce.

Jan Hrušínský s manželkou: Velké těšení na návštěvu z Austrálie!

Video se připravuje ...

Uzenář Čtvrtníček všem vyvařuje

Přestože si všichni herci zkoušení a hraní naplno užívají, největší zážitek jim během zkoušek připravil Čtvrtníček. Pro všechny totiž připravuje občerstvení. „Petr vozí na každou zkoušku milion jídla, postupně si sem stěhuje kuchyň,“ prozradil se smíchem Martin Leták (27), který hraje Petra Bajzu. „Čtvrtníček je také vynikající uzenář, nosí klobásky a párky!“ pochvaloval si Hrušínský.



Přečtěte si
Radmila Zklamaná
11. 11. 2023 • 19:20

Nooo tak to je parta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣určitě nepotřebuju...Pan Rudolf se v hrobě točí jak čamrda

Eva Komárková
11. 11. 2023 • 16:14

To jsou ti praví

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.