Unikátní foto celé rodiny Hrušínských: Všichni pohromadě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Unikátní foto celé rodiny Hrušínských: Všichni pohromadě

2023: Aby se rodina Jana Hrušínského a Miluše Šplechtové sešla pohromadě, dá hodně práce.
2023: Aby se rodina Jana Hrušínského a Miluše Šplechtové sešla pohromadě, dá hodně práce.  (Foti Instagram)

Početná a hlavně po celém světě rozesetá rodina Jana Hrušínského (68) a Miluše Šplechtové (65) se po letech sešla v plném počtu. Z Ameriky přiletěli dcera Bára (33) se zeťákem Erikem, z Austrálie zase Miluščin syn z prvního manželství Nikola s rodinou.

Všichni si pak udělali společný výlet do Plané nad Lužnicí – na chatu, kam tak rád jezdil na ryby Rudolf Hrušínský nejstarší (†73).

Kafe u bráchy

Chatu u Lužnice po jeho smrti zdědil starší syn Rudolf (76) alias dobrácký pan domácí Pešek z nekonečného seriálu Ulice. „Kafe u bráchy v Plané nad Lužnicí. Vzpomínky na každém kroku...“ říká s lehkou nostalgií Jan Hrušínský. „Stromky od hajného – pana Holého – jsme sázeli sami a máma jich většinu přivezla malým Renaultem 4CV. Táta sedí u vody a chytá ryby. Jako by to bylo včera...“ vzpomíná herec a principál Divadla Na Jezerce. Příští měsíc se do Plané vrátí, aby v tamější sokolovně odehráli představení Občan první velikosti.

Nejlepší investice

Teď se ale nejvíc vyžívá v roli dědečka. „S dětmi a vnoučaty se vídáme díky skype poměrně často, jen je nutné zvolit čas, který vyhovuje všem pásmům,“ prozradil Hrušínský už před časem. „A snažíme se za nimi občas vycestovat jak do Philadelphie, tak do Perthu,“ dodává Jan. A přitákává i jeho žena Miluška. „Roli babičky si užívám se vším všudy a kdykoliv je to možné, trávím s vnoučaty čas. Vím totiž, že to je ta nejlepší investice,“ uzavírá Šplechtová.

Dětí jako smetí

Miluščin syn Nikola, jehož otcem je Nikola Stojanov, žije už od 19 let v Austrálii. Pracuje v Perthu jako personalista a má dvě děti Viktora (8) a Karlu (6). Mladší dcera Hrušínských Bára (33) je vdaná za Američana Erika, s nímž se seznámila během čtyřletého studia designu ve Philadelphii. Mají spolu syna Williama Jana (3). V rodinné vile na Praze 4 tak s rodiči žije jen starší dcera, herečka Kristýna Hrušínská (38) s manželem, režisérem a scenáristou Matějem Balcarem (32) a jejich syny. Před šesti lety se jim narodil Vojta a loni v prosinci přibyl bráška Jakub. Někteří bratranci a sestřenice se tak viděli v jižních Čechách poprvé.

Jan Hrušínský s manželkou: Velké těšení na návštěvu z Austrálie!

Video se připravuje ...

První pusa

Chatu v Plané nad Lužnicí Rudolf Hrušínský nejstarší miloval. Nejen kvůli rybám. Padla tady na břehu Lužnice první pusa Rudy a jeho pozdější jediné manželky Evy. Pár let po válce zde koupili pozemek, postavili chatu a až do smrti sem rádi jezdili odpočívat se svými syny Rudou a Honzou. Navštěvoval je tam i Miloš Kopecký (†73) s manželkou a další slavní kolegové a kamarádi.

Léto s Jezerkou

Divadlo Na Jezerce nezahálí ani přes prázdniny. Od neděle bude opět hrát na své letní scéně na zámku Dobřichovice komedie Pánský klub (23. 7.), Mnoho povyku pro lajk (25. 7.) a Občan první jakosti (26. 7.). Ve dnech 28. a 29. července je čeká hostování u Bolka Polívka (73) na Kraví hoře v Brně a 24. srpna již zmíněné představení v Plánské sokolovně.

Herecké hvězdy stihl Sled nešťastných náhod!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Georgi Kelly
21. 7. 2023 • 14:27

Projela jsem vsechny fotky a ta hlavni mezi nima neni. Na te zmensenine pod titulem neni nic videt. Takze dekuju za nic, vazena redakce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.