Fanynky pláčou kvůli Zachovi: Z fešáka je špindíra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Fanynky pláčou kvůli Zachovi: Z fešáka je špindíra!

Herec Roman Zach
Herec Roman Zach (archiv Blesku)

V seriálech bývá Roman Zach (50) nejčastěji doktorem nebo vyšetřovatelem, teď se ale rozhodl vyzkoušet jinou profesi. Oblékl oranžové montérky a stal se z něj popelář! A z jeho syna Prokopa (18) je meditující právník. V neobvyklých rolích se nově objevili na jevišti Divadla Bez zábradlí.

„Našla jsem ti práci, začínáš ve čtyři ráno,“ hlásí nastávající exmanželka svému stále ještě choti a z tašky vytahuje popelářský mundúr. Situace je o to veselejší, že divák moc dobře ví, že Antoine, kterého Roman Zach v nové komedii Láska z mládí hraje, je milionář, bohatý podnikatel, který chudáka jen předstírá. Musí, aby ho jeho bývalá při rozvodu neoškubala. A tak na sebe nešťastně souká neonově oranžové montérky. Na chvíli je z něj popelář, toho si v kariéře zkouší úplně poprvé. Ale sekne mu to.

Roman Zach: Návrat po deseti letech v něm budí nostalgii

Video se připravuje ...

Dárek k padesátinám

Když v červnu oslavil padesátiny, nadělil si k nim netradiční dárek – vyzkoušel si pozici režiséra. A aby to neměl tak jednoduché, rovnou obsadil sám sebe a k tomu svého syna Prokopa (18). „Nejdřív jsem dostal od divadla nabídku, abych v komedii hrál, ale nemohli jsme se dohodnout na termínu ani na tom, kdo by v tom měl být se mnou,“ popisuje úvod peripetie. Asi po třech letech námluv ho napadlo naplno říct šéfovi Karlu Heřmánkovi v domnění, že ho s tím pošle do háje… „Karle, tak já si to zrežíruju a obsadím sám! Jenomže on mi na to odpověděl, že to je skvělý nápad a že je dost, že mě to napadalo,“ s úsměvem vykládá herec, jak směle se dostal k režisérskému postu.

Někdy byly tenze

O hlavní roli měl jasno, tu zvládne hravě sám. O tom, zda s ním bude poprvé stát na jevišti i jeho syn Prokop, ale chvíli uvažoval. „Je to složitý. Dostali jsme se do fáze, v níž puberťáka rodiče štvou, takže on se pak odstěhoval a náš vztah se podstatně zlepšil. Přicházel sám s tím, že bychom spolu něco mohli hrát. A když se objevila tato možnost, říkal jsem si: Role není psaná pro tak mladého kluka, je to přece už úspěšný právník. Ale pak jsem to konzultoval a došli jsme k tomu, že by to šlo a zkusíme to,“ vysvětlil a spolupráci si nakonec pochvaloval: „Poslouchal, ale diskutoval. Někdy tu byly trochu tenze, že mu něco říkám ne jako táta, ale jako režisér a kolega, ale záhy se to vyčistilo a bylo to dobrý.“

Protože byl hercem a režisérem v jednom, neměl to snadné. „Bylo to trochu schizofrenní. Chystali jsme to v době, kdy jsme zkoušeli Shakespearovské slavnosti na Hradě, a tam jsme končili třeba ve čtyři ráno. V pět jsem šel spát a v devět jsem musel být tady, a ještě pozitivně naladěný. Bylo to hodně únavný,“ líčí.

7 pádů Honzy Dědka: Zach o rodině, o sexu i o stěhování do maringotky

Video se připravuje ...

Trošku na palici

„Když hrajete hlavní roli, a ještě sledujete ostatní, je to trošku na palici. Jste naštvaný sám na sebe, zapomínáte text, protože se soustředíte na jiný věci. Nejdete úplně příkladem. A když nefungujete vy, pak ani kolega. Bylo to šílený, ale díky skvělým lidem kolem jsme to zvládli,“ dodává Roman s tím, že se mu v režisérské židli zalíbilo a už přemýšlí o další komedii.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.