Štěpnička 9 měsíců po pádu: Následky úrazu obličeje nezmizí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Štěpnička 9 měsíců po pádu: Následky úrazu obličeje nezmizí

Jiří Štěpnička byl z ceny dojatý, podlitiny po pádu už mizí.
Jiří Štěpnička byl z ceny dojatý, podlitiny po pádu už mizí. (Foto Aha! – Jakub Poláček, ara)

I po devíti měsících vídá v zrcadle stopy po děsivém zranění obličeje. Jiří Štěpnička (76) spadl v prosinci z refýže pod přijíždějící tramvaj a následky jsou stále vidět. Nešlo si jich nevšimnout ani na slavnostním předávání dabingovým cen v Přelouči.

Chybělo málo a mohl být mrtvý. Naštěstí to řidič tramvaje ubrzdil. „Měl jsem plné ruce, proto to odnesl hlavně obličej,“ popsal dramatickou situaci před Národním divadlem herec, který má v obličeji stále viditelné skvrny. „Je to důsledek toho, že beru léky na ředění krve. Krevní podlitiny se špatně vstřebávají. Ale jizva po šití nad obočím už tak vidět není,“ pochvaluje si.

Smutný vdovec

Charismatický herec má ale úplně jiné starosti. Loni ovdověl. S manželkou Janou (†75) byl bezmála 60 let a chybí mu na každém kroku. „To je mnohem horší než to, že jsem se potloukl,“ říká se smutkem v hlase. A právě hlas mu přinesl o víkendu hodně radosti. V rodišti Františka Filipovského (†86) Přelouči byl 29. ročník předávání cen za dabing. Štěpnička už doma jedno ocenění v podobě dvou porcelánových hlav má, ale tohle dostal za celoživotní přínos této disciplíně.

Jiří Štěpnička: Talentovaný herec a dabér, který propůjčil svůj hlas například Harrisonu Fordovi

Video se připravuje ...

Slzy dojetí

Neutuchající potlesk kolegů a diváků v hledišti Občanské záložny herce dojal. „Překvapilo mě to, děkuju. Víte, že jsem zažil ještě u mikrofonu Františka Filipovského, který udělal v tom nasazení kotrmelec?“ prozradil Štěpnička. Rád dabuje slavného Indiana Jonese neboli Harrisona Forda (81). Obdivuje, co americký kolega ve svém věku dokáže.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.