Jiří Štěpnička (75): Trvalé následky po pádu pod tramvaj | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiří Štěpnička (75): Trvalé následky po pádu pod tramvaj

S fleky v obličeji mluví i ve 13. komnatě Alexandry Myškové.
S fleky v obličeji mluví i ve 13. komnatě Alexandry Myškové. (Marek Pátek, ČT)

Následky drsného zranění má vepsány v tváři doteď! Jiří Štěpnička (75) spadl začátkem prosince pod tramvaj a vážně si poranil obličej. I po čtyřech měsících jsou rány patrné. Modřiny sice pomalu blednou, avšak stále nemizí. Zřejmě už mu zůstanou napořád...

Poranění nejde nijak zamaskovat. Vše vyšlo najevo, protože Štěpnička vystupuje ve 13. komnatě nejstarší české žijící herečky Alexandry Myškové, která zítra slaví neuvěřitelné 101. narozeniny.

Léky na ředění krve

Herec musel přiznat barvu. „Beru léky na ředění krve, asi i kvůli nim mám ty tmavé fleky,“ připustil sám Štěpnička. A to měl herec a dabér, jehož hlasem u nás promlouvá Harrison Ford (80) či Michael Douglas (78), štěstí v neštěstí. „Mohla mě taky přejet tramvaj,“ konstatoval Štěpnička. Pomohli mu tenkrát asi tři lidé, zavolali sanitku a postarali se o něj.

5 hodin na sále

Otřesený herec se ale nechal ošetřit jen zběžně a spěchal do zlaté kapličky, kde odehrál druhou premiéru Čapkova Hordubala. Teprve pak se do nemocnice vrátil. „Šili mě a ošetřovali pět hodin,“ přiznal až nyní deníku Aha! Štěpnička. Kromě tržné rány nad okem a rozsáhlých podlitin v obličeji utrpěl ještě poranění na rukách, nohou a boku. A proč se to vše vlastně stalo? „Nesl jsem si obří kytici od hraběnky Kolowratové,“ prozradil herec. Kytka ho přišla hodně draho.

Jiří Štěpnička: Talentovaný herec a dabér, který propůjčil svůj hlas například Harrisonu Fordovi

Video se připravuje ...

Zemřela mu žena

Nešťastnému pádu předcházela také smutná událost, herec krátce předtím ovdověl. Zemřela mu milovaná manželka Jana (†75). „Byli jsme spolu skoro šedesát let. Je to hrozné...“ svěřil se zdrcený Štěpnička. „Nevím, jak to zvládat, Jana mi všude schází, ale přes všechny problémy se mi umírat ještě nechce.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.