Slováčková o své nemoci: Leden rozhodne, co bude dál... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Slováčková o své nemoci: Leden rozhodne, co bude dál...

Anička Slováčková
Anička Slováčková (Blesk:CNC / Pavel Machan)

Sílu by jí mohl kdekdo závidět. Ačkoli Anička Slováčková (28) podstupuje léčbu rakoviny již podruhé, nevzdává se. Pláč a lítost nemají místo. Naopak si užívá každého přítomného momentu a vyčkává na lednový ortel lékařů...

Začalo to poměrně nenápadně, neustávající kašel však Aničku nakonec zavedl k lékaři. Ten bohužel na základě výsledků vyšetření konstatoval to, čeho se všichni možná trochu obávali. Rakovina se vrátila - tentokrát v agresivnější formě metastázovala do plic. 

„První se to dozvěděly mé dvě nejlepší kamarádky, Kája a Megí. Moje kašlání se mnou řešily od začátku. Hned po nich se vše dozvěděli táta s mámou. Jela jsem za nimi domů a chtěla jim to říct v klidu, ale zhroutila jsem se a rozplakala se tátovi v náručí. Nakonec jsme si pobrečeli všichni tři,“ přiznala Slováčková pro Deník.cz. 

Felix Slováček o Aničce, která opět bojuje s rakovinou: Musí mít štěstí!

Video se připravuje ...

Od té doby sebrala všechnu sílu a rozhodla se, že i tentokrát svou nemoc porazí. „Od té doby už jsem neplakala ani jednou. Stejně tak jsem od toho dne necítila strach ani smutek nad situací. Všechny tyto pocity jsem prožila v jeden den, a pak jako bych je nechala u rodičů,“ popisuje. 

Leden bude pro Aničku naprosto rozhodující, ukáže se totiž, zda chemoterapie zabraly. „Věřím ale, že léčba pomůže tak, abych mohla vést plnohodnotný život. Sto padesáti let se dožít nemusím, ale do stovky by to bylo fajn!„ říká s nadhledem. 

Život s nemocí jí také naučil neplánovat a žít tady a teď. „Předtím, než jsem se dozvěděla o nálezu na plicích, se mě má psychoterapeutka ptala, co po křtu desky plánuji, na co se těším. Řekla jsem jí, že nemám plán a do budoucnosti nevidím. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Ale možná v pořádku, protože se mám soustředit na přítomnost," uzavřela.

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AHel
10. 11. 2023 • 17:47

Držím pěsti!!!

korytnackahela
9. 11. 2023 • 12:17

Aničko, všichni ti posílají pozitivní energii a přejí mnoho sil. Ty musíš nad nemocí zvítězit!! Jsi moc mladá a milá slečna. Ty to určitě dáš. ❤️

Dádé přejeme mnoho sil, aby se nehroutila a sebrala síly na podporu dceři, která ji teď moc potřebuje.👍👍

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.