Anička Slováčková a další ženy s rakovinou vzkazují: Nejste na to samy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Anička Slováčková a další ženy s rakovinou vzkazují: Nejste na to samy!

Anička Slováčková (28) po návratu rakoviny: První zpověď! Nádor na plicích, strach a zlost
Anička Slováčková (28) po návratu rakoviny: První zpověď! Nádor na plicích, strach a zlost (TV Nova, instagram)

Když zpěvačka Anna Julie Slováčková (28) fotografovala ročenku na podporu žen bojujících s rakovinou, netušila, že se jí tato nemoc vrací. Přesto anebo právě proto, prostřednictvím kalendáře ona a dalších 12 nemocných hrdinek vzkazuje ženám: Nejste na to samy!

Dvě z tuctu pacientek z kalendáře včera přišly do brněnské Fakultní nemocnice, aby svými příběhy dodaly odvahu ženám, které se se zhoubnou nemocí potýkají. „Rakovinu vaječníků mi zjistili pár dní po bakalářských státnicích. A právě další studia se stala mou hlavní motivací v boji s nemocí. Dnes jsem na VUT v Brně doktorandkou a jsem i díky fantastickým brněnským onkologům v pořádku,“ svěřila se Barbora Šmírová (26). Podporu nyní znovu potřebuje i další z hrdinek z kalendáře, Brňanka Jindřiška Holešovská (50).

Slováčková před koncertem v Lucerně: Takhle se chystala oznámit zásadní zprávu!

Video se připravuje ...

„Nemoc se přihlásila nesnesitelnými bolestmi hlavy. Až biopsie odhalila lymfom mozku. Nepochybovala jsem, že se uzdravím,“ svěřila se drobná blondýnka. V době, kdy fotila kalendář, byla v pořádku. Zlá nemoc se ale vrátila. A Jindřiška teď znovu, jako lvice, bojuje o uzdravení a o život. „Ženám s touto diagnózou chci vzkázat, že víra v uzdravení je hlavním motorem. Buďte silné a věřte samy sobě, že vše zvládnete,“ tvrdí hrdinka. Kalendářový projekt Nebýt na to sama pomáhá statečným ženám měsíce trpělivě bojovat s nemocí, nevzdávat se a vracet se zpátky do života. Tak, jako nyní znovu zápasí i patronka projektu Anička Slováčková, které se po léčbě rakoviny prsu objevila rakovina plic.

Terezka podlehla...

Jedna z bojovnic se křestu kalendáře, bohužel, nedožila. Tereza Sedláčková (†31) rakovině podlehla. Statečně s ní bojovala dva roky. „Na noze se mi udělala boule, vyšetření ukázalo, že jde o vzácný synoviální sarkom,“ řekla při fotografování. Nemoc postupovala a Tereza, přestože věděla, že nádor metastázuje, byla do posledních okamžiků všem příkladem a oporou v nerovném boji...

Holky na víně: Anna Julie Slováčková

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.