Jiří Krampol na JIP: Nahromadění vody na plicích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Jiří Krampol na JIP: Nahromadění vody na plicích

Před fotoaparátem byl Krampol ve svém živlu.
Před fotoaparátem byl Krampol ve svém živlu. (Foto Profimedia.cz)

Přímo z nemocničního lůžka opět mlžil, že mu nic není. Pak ale Jiří Krampol (85) konečně přiznal barvu. Je o 9 kilo lehčí, protože mu lékaři v pražské Nemocnici Na Františku z těla včetně plic museli odsát 9 litrů vody. Herci se konečně lépe dýchá. Pobyt na JIP mu prospěl.

I když Krampol vypadá na fotkách dobře a zářivě se na lůžku usmívá, je třeba si uvědomit, že je přece profesí herec. Do špitálu jel minulý čtvrtek při problémech s dechem pro pomoc a ne na výlet. Zpočátku měli lékaři dokonce podezření na slabý zápal plic! To se naštěstí nepotvrdilo...

„Jen se mu trochu uleví, chce zase domů. Jenže tam taky neposedí a honem někam ven za kamarády,“ prozradil na svého svěřence manažer a fotograf Miloš Schmiedberger (76).

A to ještě nezačaly pravé podzimní sychravé dny, které jsou postrachem astmatiků, mezi něž Krampol od dětství patří. „Taky se kolem svátků a adventu určitě bude konat více akcí a večírků. Hodně lidí se sejde a hrozí ještě větší nebezpečí nějaké epidemie,“ varoval Schmiedberger. Herec a bavič je ale svým založením nezmar. I v nemocnici spřádá nové plány. Teď se těší za tři týdny na novou knížku svého manažera plnou exkluzivních filmových fotografií.

Hana Čížková: Po letech se ozvalo staré zranění! Přetrhané vazy!

Video se připravuje ...

Voda je zrádná

Nahromadění vody na plicích se odborně označuje jako fluidothorax. Tyto komplikace není radno podceňovat, protože znesnadňují dýchání a mohou mít závažné následky. Důležitá je proto rychlá léčba založená na konkrétní příčině obtíží.

Zlobí ho plíce

Problémy s plícemi má Krampol dlouhodobě. Loni kvůli nim u pana profesora Rudolfa Špačka v Nemocnici Na Františku trávil svátky i Silvestr. Letos před oslavou svých 85. narozenin byl také hospitalizovaný.

Karlos Vémola: S Jirkou Krampolem bych boxovat nechtěl!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ELLA Průšová
4. 11. 2023 • 19:39

Mně napadlo, jestli nemá Krampol zaražené větry, když je stále tak nafoukanej! A byla to určitě voda, tu on ani snad nikdy nepil!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.