Soud rozhodl, že Feri je vinen ze znásilnění: Tři roky natvrdo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Soud rozhodl, že Feri je vinen ze znásilnění: Tři roky natvrdo

Ferimu hrozí 3 roky za mřížemi. Exposlanec se odvolal k pražskému městskému soudu﷯.
Ferimu hrozí 3 roky za mřížemi. Exposlanec se odvolal k pražskému městskému soudu﷯. (Foto Aha! – J. Poláček, ČTK/K. Šulová, ara)

První dějství kauzy exposlance Dominika Feriho (27, exTOP 09) včera došlo do finále. Obvodní soud pro Prahu 3 ho uznal vinným ze dvou znásilnění a jednoho pokusu! Trest zní tři roky za mřížemi. Rozsudek je nepravomocný a Feri se na místě odvolal.

Soudkyně Lenka Hájková shledala Feriho vinným ve všech bodech obžaloby a uložila mu nepodmíněný tříletý trest ve vězení s ostrahou. „Soud vzal za prokázané, že se obžalovaný sexuálního násilí dopustil proti všem třem poškozeným,“ zdůvodnila soudkyně verdikt. Feriho podle ní usvědčují především výpovědi dívek, které odpovídají dalším důkazům. Věrohodnost žen dle soudu potvrdily i znalecké posudky. Součástí trestu je i odškodné 510 tisíc korun, které má exposlanec dohromady zaplatit všem třem dívkám.

Po opuštění soudní místnosti Feri zopakoval, že si stojí za svou nevinnou. Proti rozsudku se ihned odvolal. „Je pro mě velkým zklamáním, že jsem odsouzený za něco, co se skutečně nestalo,“ řekl. Dodal, že počká na písemné vyhotovení verdiktu, aby zjistil, jak se soud vypořádal s údajnými rozpory v případu. A doufá, že odvolací soud bude mít na případ jiný názor. Během hlavního líčení opakovaně poukazoval na údajné rozpory ve výpovědích a zdůraznil, že policie a státní zástupce k jeho případu přistupují alibisticky.

Smích při výpovědích

Soudkyně přihlédla k tomu, že oběťmi byly mladé dívky. „Obžalovanému neprospívá ani okolnost, že se trestného činu dopustil jako mladý politik, ke kterému poškozené vzhlížely a měly k němu důvěru,“ uvedla Hájková. Nemístné jí přišlo i Feriho chování při výsleších, které poslouchal z vedlejší místnosti. Smál se prý natolik nahlas, že to bylo slyšet v jednací síni. To Feri jednoznačně odmítl.

Dominik Feri u soudu: Na pořadu dne závěrečné řeči (31.10.2023)

Video se připravuje ...

Schwarzenberg pochybuje

Spoluzakladatel TOP 09 Karel Schwarzenberg (85) na rozsudek reagoval slovy, že mu je Feriho líto. CNN Prima News řekl, že žádná justice není podle jeho zkušenosti zcela nezávislá, za což sklidil vlnu kritiky. Šéfka strany Markéta Pekarová Adamová (39) uvedla, že ctí nezávislou justici i právo obviněného se odvolat. Údajné Feriho jednání je podle ní neakceptovatelné, řekla Deníku N.

Něco v pití?

První případ se měl stát v březnu 2016 u Feriho v bytě. „Říkal, že je mladá, nevyspělá, on známý a kolik žen by o to stálo,“ uvedla soudkyně. Když chtěla odejít, nabídl jí Feri nápoj, po kterém podle svých slov částečně ztratila vědomí a ztuhla. „Obžalovaný toho zneužil, zasouval jí prsty do pochvy a prováděl orální sex,“ řekla Hájková. Podle soudkyně se ale nepodařilo prokázat přítomnost omamné látky v nápoji.

Nezletilá dívka

Druhá dívka, které bylo v době činu teprve 17 let, seděla podle soudu u Feriho na gauči, když na ni začal sahat. Dávala najevo, že je jí to nepříjemné a vstala. Feri ale měl dívku shodit na postel. Ta měla být v šoku a nedokázala se bránit, opakovaně mu říkala ne. Feri prý stále opakoval: „Co děláš? Tak už přestaň, povol,“ uvedla soudkyně. Poté s ní měl sex proti její vůli.

Incident ve Sněmovně

Třetí incident se měl stát ve Sněmovně, kde se měla dívka ucházet o stáž. „Začal poškozenou osahávat, tlačil se na ni a snažil se ji líbat,“ uvedla soudkyně. I přes její námitky jí měl říkat, ať nedělá „caviky“ a v osahávání pokračoval. Žena měla utéct do výtahu, kam ji měl exposlanec následovat a pokoušet se ji znovu líbat. Nato se dívka rozplakala a Feri jí prý řekl, ať nedělá scény.

Soud s Ferim: Bývalý poslanec má jít za dvě znásilnění a jeden pokus o něj na tři roky do vězení

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pravlast
4. 11. 2023 • 12:41

Jestli se hlasitě chechtal z vedlejší místnosti při poslechu poškozených,mohl si zároveň uvědomit že pralesní seznamovací methody platí hodně jinde a daleko než tady,ve střední Evropě.Jestli studuje nebo už má hotovo,mohl by to pohopit.

hejhej
3. 11. 2023 • 08:56

Trest si zaslouží. Feri - namýšlený, tehdy poslanec za TOP09 si myslel, že si může beztrestně všechno dovolit. Když to jeho násilnické , zrůdné chování se provalilo, ta hloupá Pekarová a Schwanzerberg se ho zastávali a obhajovali.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.