Porotce Richard Genzer (56): Co nenávidí na soutěžících | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Porotce Richard Genzer (56): Co nenávidí na soutěžících

Mračoun? Zdání klame. Kdepak, tenhle porotce raději chválí, a ještě raději vtipkuje.
Mračoun? Zdání klame. Kdepak, tenhle porotce raději chválí, a ještě raději vtipkuje. (Foto Česká televize a Prima)

Je dvojnásobným porotcem! Zatímco na České televizi usedá Richard Genzer (56) od soboty opět do poroty StarDance, na Primě ho nově uvidíte za porotcovským pultem taky – v pořadu Partička Nová krev.

Být tím, kdo hodnotí, má své výhody. „Je to lepší než v divadle. Nemusíte se převlíkat ani učit text,“ směje se Richard. I když na rozdíl od Partičky do StarDance se převlékat musí – do slavnostního, přece jen je to společenská akce, událost s víc než milionovou sledovaností.

Oproti moderátorům, kteří v sobotu tráví celý den zkouškami, má role porotce velkou výhodu. „Nepřipravuju se vůbec, na to se ani není jak připravit. Generálky nesmíme vidět, jsme od nich odstrčení a chodíme až na přímý přenos, abychom to měli rovnou čerstvě nakrájený,“ líčí. „Večer vše vidíme poprvé a na místě to hned musíme zhodnotit.“

Růže? Ne, děkuji!

„Nenávidím, když taneční páry berou porotu do hry. Třeba když mi v rámci choreografie chtějí dát do ruky růži. To vždycky říkám, aby mě nechali být, že k nim nepatřím. Přijde mi to podlézavý,“ říká Richard. V porotě StarDance je potřetí, s kolegy už si na sebe zvykli. „Máme svůj zavedený rituál. Před každým přímým přenosem společně chodíme v zákulisí StarDance na kávu a na chlebíček,“ směje se.

Richard Genzer už není bez práce! Ale co ženy?

Video se připravuje ...

Vždycky lepší chválit

Není porotce jako porotce. „Vždycky je nepříjemný někomu říct, že je to blbý, že mu to nejde, nelíbí se vám nebo se to nepovedlo. Vždycky je lepší chválit, to je jako v životě,“ líčí Richard.

Ve StarDance má kliku, je za klaďase. „Kolegové hodnotí tanečně, techniku a já, i když mám taneční konzervatoř, se na to dívám zase jako na divadlo, aby těch pohledů bylo víc a hodnocení nebylo jen o tom, že všichni špatně šlapou na patu a mají špatný držení. Baví mě nápad, se kterým přišli.“

Jsem úplně blbej

Úlohu »kata« ale dostal v primácké show Partička Nová krev. V porotě sedí vedle Michala Suchánka a Daniela Dangla. „Někdo z nás tří to říct musel, tak to tady zbylo na mě. Ve StarDance je to jednoduchý. Když my pochválíme, necháme negativa na Chlopčíkovi,“ směje se. „On je hodný a vtipný chlap, ale dostal se do takový role. To je něco, jako mám já v Partičce s hádáním,“ líčí.

Richard Genzer jako porotce StarDance: Děsí ho jedna věc!

Video se připravuje ...

Fanoušci Partičky vědí, že její součástí je i hra zvaná Párty. „Já jsem ze začátku vůbec Párty nehádal, dělal jsem jiný hry. Pak jsem se k tomu jednou dostal, lidi zjistili, že jsem úplně blbej, tak si o to psali a řekli, ať to dělám já, tak mi to zůstalo,“ vysvětluje Richard. „I když jezdíme po divadlech, jak přijde Párty, tak hádám já. Dalo by se říct, že můj život je složený z hádání. Tedy z hádání už ne, protože jsem rozvedený, ale z hádání věcí,“ směje se.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.