Další rána pro Laškovou: Návrat neklapl a... ZTRÁCÍ ZRAK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Další rána pro Laškovou: Návrat neklapl a... ZTRÁCÍ ZRAK!

Gabriela Lašková
Gabriela Lašková  (instagram.com)

Nic nezabírá! Silné bolesti hlavy sužují bývalou moderátorku FTV Prima Gabrielu Laškovou (33) již několik měsíců. K tomu ji ale navíc vždy na několik dní ochromí částečná ztráta zraku!

Ačkoliv už Lašková na migrénu vyzkoušela mnoho rad včetně homeopatik, zatím jí na nesnesitelné bolesti nic nepomohlo. „Pátý den v kuse aura a mírná migréna. Naštěstí snesitelná, ALE. Tu věčnou ztrátu zraku a nervy, zda se to rozjede nebo ne, nesnáším úplně dobře,“ přiznala Lašková na svém Instagramu. „Čeká mě teď kolečko doktorů,“ dodala s mírnými obavami, ale i s nadějí, že se konečně najde řešení jejích problémů. „Nejčastěji jste mě posílali do Thomayerovy nemocnice na neurologickou kliniku, takže tam začnu,“ svěřila se Lašková už v červenci. Migréna se prý objeví většinou v období před menstruací a začne právě aurou.

Zprávařka Lašková s manželem slaví 10 let: Spor o třetí dítě!

Video se připravuje ...

„Doslova mě bolí vidět. Před očima mi blikají světla, takové oblouky, špatně vidím,“ popsala. Tím to ale bohužel zdaleka nekončí. „Do dvaceti minut přijde bolest, tupá a neuvěřitelně silná. Většinou ji prozvracím a chci jen tmu,“ svěřila se. To je mnohdy dost těžko možné. „Vždy mám ale u sebe alespoň jednoho syna, takže si ten klid dovedete představit. Takže to vždy nějak přežiju mezi hračkami a těším se na večer na postel,“ postěžovala si dvojnásobná maminka Benedikta (5) a Vincenta (3).

ODMÍTLA RANNÍ VYSÍLÁNÍ

Migréna Laškovou trápí již delší dobu a několikrát kvůli ní musela zrušit všechnu práci i dohodnuté schůzky. „Kvůli zlé migréně jsem byla nepoužitelná většinu týdne,“ hlásila Lašková. To by mohl být do budoucna problém i v případě jejího návratu do zaměstnání. Na Primu to ovšem nebude! Lašková měla podle zdroje z FTV Prima dostat před nedávnem nabídku na moderování ranního pořadu, tu však nakonec odmítla.

Moderátorka Lašková v přímém přenosu: Zhroutila se kvůli Janě (†40) s Adámkem (†3)!

Video se připravuje ...

CO JE MIGRÉNA S AUROU?

Aura je soubor příznaků, které se vyskytují zejména před samotnou migrenózní bolestí. Přestože je typů aury několik, vizuální aura je tím nejběžnějším. Mezi její příznaky patří záblesky světla, jasné skvrny, klikaté čáry nebo geometrické tvary v zorném poli. Může při ní dojít také k částečné ztrátě zraku nebo vzniku slepých skvrn. Obvykle však netrvá déle než 60 minut.



Přečtěte si
miroslava13
11. 10. 2023 • 10:49

já měla migrénu až do přechodu. pak už nevím, co to je bolest hlavy. Je to hormonální záležitost. držím palce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.