Ivana Gottová: Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ivana Gottová: Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami

Ivana Gottová s dcerami Charlottou a Nellou na Žofíně.
Ivana Gottová s dcerami Charlottou a Nellou na Žofíně.  (CNC/ Pavel Machan)

Mluvilo se o tom dlouho. A je to tady! Karel Gott (†80) se dočká vlastního muzea. Nikoliv ale ve vybraném objektu v Česku, nýbrž ve své vile na Bertramce, kde strávil přes polovinu života. V den čtvrtého výročí od zpěvákovy smrti to oznámila vdova Ivana Gottová (47).

Novinku sdělila hned ráno 1. října, čtyři roky poté, co její muž podlehl akutní leukemii. „Cítím, že právě dnes je ten správný den, abych se s vámi podělila o důležitou novinku, kterou chystáme na druhou polovinu příštího roku,“ začínalo její prohlášení. „Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a pátého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974 – 2019, tedy více než polovinu života,“ mile překvapila většinu příznivců svého muže s tím, že se muzeum bude jmenovat VILLA GOTT.

Král kasín Leon Tsoukernik dal Gottovi slib na smrtelné posteli!

Video se připravuje ...

„Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti,“ doufá, že udělala správné rozhodnutí. Přebudování vily na muzeum ale znamená, že se Ivana a její dcery Charlotta (17) a Nelly (15) budou muset během příštího roku z Bertramky vystěhovat. Kam, to zatím není jasné. Stále ve vile bydlí a plánují, co vše v ní nechají a co si naopak vezmou s sebou. Zcela jistě v domě zůstanou Zlatí a Čeští slavíci nebo ceny TýTý, které Karel během života dostal. Nezmizí ani většina Mistrových obrazů. „O detailech vás budu postupně informovat,“ dodala ve včerejším statusu ještě Ivana Gottová, která tímto krokem potěšila tisíce Mistrových fanoušků.

Příznivci u hrobu: VILL A GOTT VILLA GOTT? Těšíme se!

Přicházeli v podzimním ránu k hrobu Karla Gotta, aby se poklonili jeho památce. Někteří přinášeli květiny, jiní zase drobné dárečky nebo svíčky. Při zprávě o tom, že se nedaleká zpěvákova vila na Bertramce promění v muzeum, se ale každému z Mistrových příznivců rozzářily oči. „Opravdu? To je hezké, ráda se tam půjdu podívat,“ řekla Aha! fanynka z dalekého Vsetína. „Je to hezký nápad, ale aby to ti lidé v okolí vily přijali. To tam asi bude dost lidí,“ dodala Věra z Příbramska.

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si!

Video se připravuje ...

Poklonit se památce zpěváka přišel i člen fanklubu Karla Gotta Jan Hadrbolec. „Když zemřel Karel Gott, cítil jsem velký smutek, jako když umřel někdo z rodiny, teď mi zemřela máma 91 lel a prožil jsem to znovu,“ svěřil se. Na Mistrově hrobě byla od včerejšího rána mimo jiné vzpomínková kytice od bývalého prezidenta Miloše Zemana (79) a jeho manželky Ivany (58). Oba patřili mezi velké fanoušky legendárního zpěváka. U vedlejšího hrobu Evy Pilarové (†80) se mezitím objevil vdovec Jan Kolomazník (71). Opečovával místo posledního odpočinku své milované a jistě vzpomenul i na Gotta.

 



Přečtěte si
korytnackahela
2. 10. 2023 • 17:30

Ivano fuj!!
Many many many ......

pravlast
2. 10. 2023 • 07:23

Bylo to tady už včera a Ivana dobře dělá.Karlovi fandové jsou už teď natěšení.A všichni negativisti doufám konečně přestanou zlehčovat a kritizovat,je to hlavně péčí kterou mu společně se všemi MuDr-y věnovala právě ona že Mistr žil o něco déle.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.